Preskočiť na obsah

Halloweenské lízátkové múmie ako zo Starbucks

Halloweenské Lízátkové Múmie sú originálnym a zábavným dezertom, ktorý prinesie dávku strašidelného šarmu na vašu Halloweensku oslavu alebo akúkoľvek inú príležitosť. Tieto malé múmie sú vyrobené zo základných sušienok, čokolády a maslového krému na zdobenie, čo spolu vytvára krásny kontrast medzi sladkosťou a horkosťou. Ich dizajn pripomína obväzy okolo múmii, čo im dodáva autentický vzhľad a výraz.

Na vytvorenie týchto kulinárnych umení stačí niekoľko základných ingrediencií a trošku kreativity. Začína sa tým, že paličky na lízanky sú namočené do rozpustenej čokolády a následne vkladané do plnených sušienok, čím vytvoria základ pre múmie. Tieto sušienky sa potom zdobia maslovým krémom, ktorý je vyrobený z masla, práškového cukru, mlieka a vanilkového extraktu. Krém je aplikovaný na sušienky tak, aby vytváral pásy okolo múmii, pričom M&M’s čokoládky slúžia ako oči múmii, čo im dodáva strašidelný výraz.

Tieto Halloweenské Lízátkové Múmie nie sú len výborné na jedenie, ale aj na pohľad. Ich príprava je jednoduchá a zabaví aj deti, čím sa stávajú ideálnym dezertom na rodinné oslavy alebo školské Halloweenské podujatia. S ich zábavným dizajnom a sladkou chuťou zaručene prinesú úsmev na tvár každému, kto si ich vychutná. Rozhodnite sa pre tento jednoduchý a efektný dezert a pridajte do svojich Halloweenských osláv dávku zábavy a kreativity.

Ingrediencie

  • 8 paličiek na lízanky 
  • 300 g rozpustenej čokolády 
  • 8 ks plnených sušienok (napr. dr Gerard stix ) 
  • M&M’s na zdobenie 

Maslový krém 

  • 100 g masla izbovej teploty  
  • 200 g práškovho cukru 
  • 1 – 2 ČL mlieka 
  • 1 ČL vanilkový extrakt 

Postup

Príprava

Plech vystelieme papierom na pečenie a paličky na lízanky namočíme do čokolády.

Telo múmie

Plnené sušienky rozdelíme a dovnútra vložíme paličku na lízanku. Sušienky naspäť pritlačíme k sebe a ponoríme do rozpustenej čokolády. Prebytočnú čokoládu odkvapkáme.  
Namočené sušienky na paličkách položíme na pripravený plech a necháme stuhnúť asi 25 minút. ( prípadne 10 minút v chladničke). 

Krém na zdobenie

Do misy si dáme maslo izbovej teploty a šľaháme cca 5 minút, kým maslo nezbledne a mierne nezväčší objem. Potom postupne po troškách pridávame práškový cukor, pričom každú dávku poriadne zašľahávame. Krém pekne zhustne. Nakoniec pridáme mlieko a vanilkový extrakt a zašľháme.  

Zdobenie

Krém si dáme do cukrárskeho vrecka s plochou špičkou a na lízankách spravíme pásy, akoby mali obväzy. Necháme kúsok voľný, kam dáme dve M&M’s rovnakej farby ako oči a na každý z cukríkov urobíme bodku čokoládou. Necháme stuhnúť asi hodinu. 

Je možné použiť iný druh čokolády na pokrytie lízátkových múmií?

Áno, môžete experimentovať s rôznymi druhmi čokolády podľa vašich preferencií. Biele, mliečne alebo horké čokolády môžu vytvoriť rôzne chute a vizuálne efekty. Skúšajte a objavte, ktorá čokoláda vám najviac chutí.

Čo ak nemám plnené sušienky dr. Gerard stix k dispozícii?

Ak nemáte konkrétne plnené sušienky, môžete použiť iné druhy plnených sušienok podľa vašich preferencií. Dôležité je, aby boli dostatočne veľké na umiestnenie paličky na lízanku.

Dá sa maslový krém pripraviť vopred a skladovať?

Áno, maslový krém sa dá pripraviť vopred a uložiť v chladničke v dobre uzavretej nádobe. Pred použitím ho nechajte trochu zmäknúť pri izbovej teplote a potom ho aplikujte na sušienky.

Môžem použiť iný druh cukru namiesto práškového cukru?

Práškový cukor sa používa v maslovom kréme pre jeho jemnú textúru. Môžete skúsiť iný druh cukru, ale výsledný krém bude mať inú konzistenciu a chuť.

Ako dlho trvá, kým múmie stuhnú po zdobení?

Múmie by mali stuhnúť asi hodinu pri izbovej teplote. Ak chcete urýchliť proces, môžete ich umiestniť na chvíľu do chladničky, čo zrýchli stuhnutie.

Ďalšie inšpirácie