Stroganov je klasické ruské jedlo so smotanovou omáčkou s hovädzím mäsom a šampiňónmi podávané s cestovinami. V tomto recepte si pripravíme vegánsku verziu, ktorá neobsahuje žiadne mäso a namiesto smotany použijeme kokosové mlieko.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na vegánsky hubový stroganov
- 450 g cestovín rotini alebo farfalle
- 3 PL olivového oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 450 g húb
- 2 ČL lístkov čerstvého tymiánu
- 1 ČL nasekanej čerstvej šalvie
- 3 PL hladkej múky
- 1/3 hrnčeka suchého bieleho vína
- 1 hrnček zeleninového vývaru
- 2 PL vegánskej worcesterskej omáčky
- 1/2 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy vegánskeho hubového stroganovu
- Do veľkého hrnca dáme vodu a soľ. Privedieme do varu, pridáme cestoviny a varíme, kým nebudú mäkké. Zlejeme a odložíme bokom.
- Na veľkej panvici rozohrejeme olivový olej na strednej teplote a cibuľu orestujeme dosklovita. Pridáme cesnak a huby a restujeme 5 až 8 minút, kým huby nezhnednú a nezmäknú. Vmiešame tymián a šalviu a restujeme ďalšiu minútu.
- K hubám prisypeme múku a za stáleho miešania restujeme cca 1 minútu. Potom pridáme biele víno, zeleninový vývar, worcester omáčku a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. Privedieme do varu a varme cca 5 minút.
- Nalejeme kokosové mlieko do omáčky a miešame, kým sa zmes nespojí. Dochutíme soľou a čiernym korením.
- Cestoviny vmiešame do omáčky a podávame.