Cestoviny puttanesca s mimoriadne voňavou omáčkou si určite obľúbite. Prekypujúce chuťou a tak jednoduché na prípravu, že na tieto cestoviny budete mať chuť každý týždeň. Omáčka je vyrobená z množstva cesnaku a ančovičiek, na ktorých sa okamžite stanete závislými, a kapary a olivy dodajú pokrmu dokonalú slanosť.
Ingrediencie
- 1 bal špagiet
- 4 PL olivový olej
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 filety sardel
- 1 plechovka drvených paradajok
- 60 g olivy kalamata
- 35 g kapary
- Mletá červená paprika
- soľ
- Čerstvo nastrúhaný parmezán na servírovanie
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom.
- Vo veľkej panvici na strednom ohni si rozohrejeme olej. Pridáme cesnak a restujeme, kým nebude voňavý, asi 1 minútu. Potom pridáme ančovičky a restujeme ďalšiu minútu. Nakoniec pridáme paradajky, olivy, kapary a mletú červenú papriku. Privedieme do varu, potom znížime teplo a necháme variť 15 minút. Vypneme, pridáme uvarené špagety, poriadne premiešame, aby sa obalili v omáčke a pred podávaním posypeme parmezánom.