Preskočiť na obsah

Cestoviny puttanesca s mimoriadne voňavou omáčkou si určite obľúbite. Prekypujúce chuťou a tak jednoduché na prípravu, že na tieto cestoviny budete mať chuť každý týždeň. Omáčka je vyrobená z množstva cesnaku a ančovičiek, na ktorých sa okamžite stanete závislými, a kapary a olivy dodajú pokrmu dokonalú slanosť.

Ingrediencie

  • 1 bal špagiet 
  • 4 PL olivový olej 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 4 filety sardel 
  • 1 plechovka drvených paradajok 
  • 60 g olivy kalamata 
  • 35 g kapary 
  • Mletá červená paprika 
  • soľ 
  • Čerstvo nastrúhaný parmezán na servírovanie 

Postup

  1. Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom. 
  2. Vo veľkej panvici na strednom ohni si rozohrejeme olej. Pridáme cesnak a restujeme, kým nebude voňavý, asi 1 minútu. Potom pridáme ančovičky a restujeme ďalšiu minútu. Nakoniec pridáme paradajky, olivy, kapary a mletú červenú papriku. Privedieme do varu, potom znížime teplo a necháme variť 15 minút. Vypneme, pridáme uvarené špagety, poriadne premiešame, aby sa obalili v omáčke a pred podávaním posypeme parmezánom. 
Ďalšie inšpirácie