Preskočiť na obsah

Špenátové muffiny

Špenátové muffiny sú vynikajúcou voľbou pre tých, ktorí sa snažia zvýšiť príjem zeleniny do svojej stravy. Tieto muffiny sú ľahko stráviteľné a výživné, pretože obsahujú špenát, ktorý je plný vitamínov a minerálov. Špenát dodá muffinom jemnú zelenú farbu a chuť, ktorá sa krásne hodí k iným ingredienciám, ako sú napríklad syr, cibuľa alebo paradajky. Špenátové muffiny sa výborne hodia na raňajky, desiatu alebo ako súčasť ľahkého obeda. Sú veľmi jednoduché na prípravu a môžete si s nimi pohrať s rôznymi prísadami a dochucovačmi podľa vlastného vkusu.

Ingrediencie

  • 10 vajec 
  • 60 ml mlieka 
  • soľ 
  • 1/4 ČL čierne korenie 
  • 2 – 3 strúčky cesnaku 
  • 1 menšia cibuľa 
  • 50 g baby špenátu 
  • 120 g cherry paradajok 
  • 100 g mozzarella  
  • maslo 

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 °C.  
  2. V panvičke si na masle osmažíme nadrobno nasekanú cibuľku do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ďalšiu minútu. Vypneme z ohňa a odstavíme bokom.  
  3. V mise si vyšľaháme vajcia, mlieko, soľ, korenie a osmaženú cibuľku s cesnakom. Špenát prelejeme vriacou vodou.  
  4. Plech na muffiny vymažeme olejom alebo maslom a každý košíček na muffiny naplníme do ½ vaječnou zmesou.  
  5. Do každého košíčka dáme navrch vaječnej zmesi lyžicu nasekaného špenátu, lyžicu nasekaných paradajok a lyžicu strúhanej mozarelly. Jemne premiešane, aby sa všetky ingrediencie spojili.  
  6. Pečieme asi 20 – 25 minút.  
Ďalšie inšpirácie