Obsah
Vyprážaný pangasius na masle je chutné a rýchle jedlo, ktoré je ideálne pre tých, ktorí majú radi morské plody. Pangasius je sladkovodná rýbka, ktorá je bežne dostupná v mnohých obchodoch s potravinami. Táto ryba má jemné biele mäso a mierne sladkú chuť, ktorá sa dobre hodí s maslom a citrónom.
Vyprážaný pangasius na masle sa hodí ako hlavné jedlo, ale môže sa tiež podávať ako súčasť morského taniera alebo ako súčasť obeda. Tento jednoduchý recept je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchlu a lahodnú možnosť, ako si pochutiť na morskej rybe.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na vyprážaného pangasiusa na masle
- 4 ks Pangasius filety
- Maslo
- Mletá červená paprika
- Šťava z 1 citróna
- Soľ
- 500 g zemiaky
Postup prípravy vyprážaného pangasiusa na masle
- Filety si umyjeme, vysušíme papierovou utierkou a pokvapkáme citrónom. Necháme 10 minút odstáť.
- Do panvice si dáme rozohriať maslo, filety osolíme a posypeme mletou červenou paprikou. Keď je maslo rozpustené a začína prebublávať, osmažíme na ňom filety z každej strany dozlatista.
- Do hrnca dáme vodu a osolíme ju. Keď začne vrieť, pridáme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky. Varíme, kým nebudú mäkké, vodu zlejeme a na zemiaky dáme maslo. Keď sa maslo rozpustí, podávame ako prílohu k pangasiusovi.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Najčastejšie otázky o vyprážanom pangasiusovi na masle
Čo je pangasius?
Pangasius je sladkovodná rýbka, ktorá sa pestuje v juhovýchodnej Ázii, najmä v Vietnamu. V poslednej dobe sa stala populárnou aj v Európe a Amerike kvôli svojmu nízkemu obsahu tuku a relatívne nízkej cene
Ako sa pripravuje vyprážaný pangasius na masle?
Na prípravu vyprážaného pangasia na masle budete potrebovať čerstvé alebo mrazené filé pangasia, múku, vajce, strúhanku, soľ, korenie a maslo na vyprážanie.
Ako si môžem byť istý, že je pangasius čerstvý?
Pangasius by mal mať jasnú farbu, čisté oko, a nemal by mať nepríjemný zápach. Ak má nejaké známky hnijúceho mäsa alebo silný zápach, nie je čerstvý a neodporúča sa ho konzumovať.
Ako sa dá recept upraviť na zdravšiu verziu?
Pre zdravšiu verziu môžete použiť menej masla alebo namiesto neho použiť zdravšie rastlinné oleje. Okrem toho môžete použiť celozrnnú múku a strúhanku alebo vynechať strúhanku úplne a pangasiusa opekať na grile namiesto vyprážania v masle.