Preskočiť na obsah

Zdravé a nadýchané jahodové muffiny

    Zdravé a nadýchané jahodové muffiny - overený recept

    Ako pripraviť dokonalé jahodové muffiny s jemne koreneným cestom a množstvom čerstvých jahôd? Vyskúšajte náš overený recept, ktorý je rýchly a jednoduchý a doprajte svojim chuťovým pohárikom fantastický zážitok.

    Ingrediencie

    • 195 g hladkej múky 
    • 150 g kryštálového cukru 
    • 2 ČL prášku do pečiva 
    • 1/4 ČL morskej soli 
    • 1/2 ČL mletej škorice 
    • 1/4 ČL mletého čierneho korenia 
    • 80 ml rastlinného oleja 
    • 1 veľké vajce 
    • 80 ml – 120 ml mlieka 
    • 1 a 1/2 ČL vanilkového extraktu 
    • 1 hrnček nakrájaných jahôd 

    Poleva 

    • 1 lyžica kryštálového cukru 
    • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu 

    Postup

    1. Predhrejeme si rúru na 200 °C, plech na muffiny vystelieme košíčkami na muffiny ( papierovými alebo silikónovými). 
    2. V miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a čierne korenie. Do druhej misky si dáme olej, vajce a mlieko. Poriadne premiešame a pridáme vanilkový extrakt. Šľaháme, aby sa zmes spojila.  
    3. Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a miešame vareškou. Nakoniec primiešame jahody. Cesto na muffiny bude dosť husté.  
    4. Košíčky plníme do ¾ a polejeme polevou z cukru a vanilky. Pečieme cca 15 – 20 minút, kým  nebude špáradlo zapichnuté do stredu suché. Necháme vychladnúť na mriežke.  
    Ďalšie inšpirácie