Tieto výdatné vegánske fašírky sú plné zeleniny a bielkovín. Pre skutočne lahodnú a výživnú hostinu môžete podávať s prílohou rozmarínových pečených zemiakov a ružičkového kelu pečeného v rúre.
Ingrediencie
- 1 PL olivový olej
- 1/2 žltej cibule
- 2 stonky zeleru
- 1 stredná mrkva
- 100 g hnedé šampiňóny
- 400 g sterilizovaného cíceru
- 60 g panko strúhanka
- petržlenová vňať
- 2 PL sójová omáčka
- 1 PL vegánska worcester omáčka
- 4 PL kečup
- 4 PL barbecue omáčka
- mletá červená paprika
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Predhrejeme si rúru na 190 °C, formu na pečenie si vystelieme papierom na pečenie.
- Vo veľkej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu, zeler, mrkvu a huby a restujeme za občasného miešania, kým zelenina nezmäkne a nevyvarí sa väčšina tekutiny, 6 až 8 minút.
- Tyčovým mixérom alebo v sekáčiku rozmixujeme cícer na pastu, potom pridáme zeleninu z panvice, strúhanku, petržlenovú vňať, sójovú omáčku a worcestrovú omáčku. V druhej miske si vyšľaháme kečup a barbecue omáčku. Polovicu tejto zmesi pridáme do misky s cícerom. Dochutíme paprikou, soľou, korením a miešame, kým sa všetky ingrediencie rovnomerne nespoja.
- Cícerovú zmes preložíme do pripravenej formy na pečenie. Uhladíme vrch, potom potrieme polovicou kečupovej zmesi a pečieme 30 minút. Vyberieme z rúry, potrieme zvyšnou zmesou kečupu a pečieme ďalších 30 minút.
- Necháme 10 minút vychladnúť, potom ozdobíme petržlenovou vňaťou a podávame.