Preskočiť na obsah

Grilovaná kukurica s medom a limetkou, fantastický recept

    Grilovaná kukurica s medom a limetkou - fantastický recept

    Grilovaná kukurica s medom a limetkou je vynikajúca pochúťka, ktorá skvele obohatí každú grilovačku. Je to jednoduchý, ale geniálne chutný recept, ktorý dokáže vytiahnuť z kukurice jej plný potenciál a dodáva jej zaujímavý sladko-kyslý kontrast.

    V tomto recepte sa používa sladká kukurica, ktorá sa pri grilovaní stáva ešte sladšou. Pred grilovaním sa kukurica potrie zmesou medu a čerstvo vylisovanej šťavy z limetky. Táto zmes dodáva kukurici úžasnú sladkastú a súčasne kyslú chuť, ktorá perfektne kontrastuje s jej prirodzenou sladkosťou.

    Grilovaná kukurica s medom a limetkou je skvelá ako príloha k hlavnému jedlu z grilu, alebo ako chutná a zdravá pochúťka na piknik alebo letnú záhradnú párty. Je to jedlo, ktoré je rovnako atraktívne pre oči, ako je lahodné pre chuťové poháriky.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na grilovanú kukuricu

    • Olej 
    • 4 kukuričné klásky 
    • 100 g masla 
    • 1 jalapeňo 
    • 1 strúčik cesnaku 
    • 2 PL medu 
    • 1 PL čerstvého oregana 
    • 1 ČL limetovej kôry 
    • 2 ČL šťavy z limety 
    • soľ 
    • mleté ​​čierne korenie 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy grilovanej kukurice

    Príprava grilu

    Rozohrejeme si gril.  

    Grilovanie kukurice

    Kukuricu grilujeme zo všetkých strán za častého otáčania ( 18 – 20 minút). 

    Miešanie ingrediencií

    Do malej misky dáme maslo, nadrobno nasekané jalapeňo, prelisovaný cesnak, med, oregano, kôru a šťavu z limetky. Premiešame a nakoniec osolíme a okoreníme.  

    Servírovanie

    Ugrilovanú kukuricu vyberieme na tanier alebo servírovaciu misu a na každý klas rozotrieme 1 PL pripravenej zmesi. Prikryjeme alobalom alebo potravinovou fóliou a necháme 5 minút postáť.  

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na grilovanú kukuricu

    Najčastejšie otázky o grilovanej kukurici

    Ako dlho treba grilovať kukuricu?

    Grilovaná kukurica sa zvyčajne griluje približne 10-15 minút. Dĺžka grilovania závisí od veľkosti kukurice a intenzity tepla na grile. Odporúča sa pravidelne kukuricu obracať, aby sa zabezpečila rovnomerná a zlatistá pečienka.

    Môžem použiť iné druhy sladidiel namiesto medu?

    Áno, ak nechcete používať med, môžete nahradiť ho inými sladidlami, ako je napríklad javorový sirup, agávový sirup, hroznový cukor alebo kokosový cukor. Môžete si prispôsobiť sladkosť podľa svojich preferencií.

    Môžem grilovať kukuricu aj na elektrickom grile?

    Áno, kukurica sa dá grilovať aj na elektrickom grile. Postupujte podobne ako pri grilovaní na uhlie alebo plynovom grille. Predhrejte elektrický gril, položte kukuricu na mriežku a grilujte ju podobne ako na iných typoch grilov.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie