Jahodová pena bez vajec je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená z čerstvých jahôd, cukru a smotany na šľahanie.
Táto jahodová pena zo šľahačky je ľahko prispôsobiteľná a môžete experimentovať s pridaním ďalších ingrediencií, ako je vanilkový extrakt, citrónová šťava alebo čokoláda, aby ste vytvorili rôzne chute a variácie. Je to skvelý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť osviežujúci, lahodný a rýchly dezert pre každú príležitosť.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na jahodovú penu
- 500 g jahôd
- 100 g cukru
- Vanilkový cukor
- 230 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy jahodovej peny
Mixovanie jahôd
Jahody si umyjeme a odstopkujeme. Zopár jahôd odložíme bokom na servírovanie. Ostatné jahody dáme do mixéra spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Mixujeme, kým nevznikne jemné pyré.
Vyšľahanie a podávanie
Smotanu dáme do misy a vyšľaháme tuhú šľahačku. Potom premiešame šľahačku s jahodovým pyré a dáme do pohárikov. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami buď celými alebo prekrojenými na menšie kúsky. Dáme do chladu a podávame.
Videorecept na jahodovú penu
Najčastejšie otázky o jahodovej pene
Aké jahody sa najlepšie hodia na jahodovú penu?
Najlepšie je použiť čerstvé a zrelé jahody. Môžete si vybrať medzi rôznymi odrodami jahôd podľa vašej preferencie, ako napríklad jahody typu Junebearer, Everbearer alebo Wild Strawberries. Dôležité je, aby boli jahody čerstvé a plné chuti.
Ako dlho vydrží jahodová pena čerstvá?
Jahodová pena je najlepšia, keď sa podáva čerstvá. Môže sa uchovávať v chladničke po dobu 1-2 dní, avšak počas skladovania môže stratiť svoju penovú konzistenciu a chuť. Je lepšie ju konzumovať čo najskôr po príprave, aby ste si vychutnali jej plnú čerstvosť.
Ako sa jahodová pena podáva?
Jahodovú penu môžete podávať ako samostatný dezert v pohári alebo môžete použiť na zdobenie iných dezertov, ako sú torty, koláče alebo múčniky. Často sa kombinuje s ľahkou šľahačkou, čerstvými jahodami alebo dekoratívnymi posypmi pre vytvorenie vizuálne atraktívneho a chutného zážitku.