Preskočiť na obsah

Jahodové semifreddo, recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo, recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký dezert je podobný zmrzline, avšak sa pripravuje bez použitia zmrzlinového stroja.

Tento dezert je jednoduchý na prípravu a ponúka skvelý spôsob, ako využiť sezónne jahody. Môžete ho ozdobiť čerstvými jahodami, mätovým lístkom alebo posypať čokoládovými kúskami, aby ste dodali extra chuť a estetický dojem.

Tento zdravý dezert s jahodami je ideálnou voľbou pre tých, ktorí milujú jahody a chcú si vychutnať osviežujúci a elegantný dezert s luxusným dotykom.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na jahodové semifreddo

Postup prípravy jahodového semifredda

Príprava formy

Pripravíme si silikónovú formu na chlebík alebo srnčí chrbát. Ak nemáme silikónovú, vystelieme ju potravinovou fóliou.

Mixovanie ovocia

Do menšieho hrnca dáme jahody, cukor a citrónovú šťavu. Privedieme do varu a popučíme pučidlom na zemiaky. Za stáleho miešania varíme 3 – 5 minút. Odstavíme z ohňa a dáme vychladnúť. Ak nechceme veľké kúsky, rozmixujeme na jemno.

Vyšľahanie základu

V mise vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky, primiešame biely jogurt a vanilku. Poriadne zamiešame. Nakoniec pridáme vychladnutú jahodovú zmes a zamiešame.

Mrazenie

Vzniknutú zmes nalejeme do pripravenej formy, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do mrazničky.

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na jahodové semifreddo

Najčastejšie otázky o jahodovom semifredde

Čo je jahodové semifreddo?

Jahodové semifreddo je taliansky dezert s jemnou a krémovou textúrou, pripravený s čerstvými jahodami. Je to ľahký a osviežujúci dezert, podobný zmrzline, ale bez použitia zmrzlinového stroja.

Ako sa pripravuje jahodové semifreddo?

Na prípravu jahodového semifredda sa čerstvé jahody mixujú na hladkú kašu. Potom sa pridávajú cukor, vaječné bielka a šľahačka. Táto zmes sa mieša, až kým nevznikne ľahký a krémový pudingový mix. Potom sa zmes naleje do formy a mrazí v mrazničke, aby sa dosiahla správna konzistencia.

Aké jahody sa najlepšie hodia na jahodové semifreddo?

Najlepšie je použiť čerstvé a zrelé jahody. Môžete si vybrať medzi rôznymi odrodami jahôd, ale dôležité je, aby boli chutné a sladké, aby pridali intenzívnu chuť do dezertu.

Koľko času trvá zmrazenie jahodového semifredda?

Zvyčajne trvá približne 4 až 6 hodín, aby sa jahodové semifreddo správne zmrazilo. Je dôležité pravidelne ho kontrolovať a skontrolovať jeho konzistenciu, aby ste dosiahli správne zamrazenie.

Je jahodové semifreddo vhodné pre vegetariánov?

Jahodové semifreddo je zvyčajne vhodné pre vegetariánov, avšak je potrebné skontrolovať zloženie a zabezpečiť, aby sa žiadne živočíšne produkty nepridávali do receptu.

REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *