Jahodová pena bez vajec je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená z čerstvých jahôd, cukru a smotany na šľahanie.
Obsah
Táto jahodová pena zo šľahačky je ľahko prispôsobiteľná a môžete experimentovať s pridaním ďalších ingrediencií, ako je vanilkový extrakt, citrónová šťava alebo čokoláda, aby ste vytvorili rôzne chute a variácie. Je to skvelý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť osviežujúci, lahodný a rýchly dezert pre každú príležitosť.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na jahodovú penu
- 500 g jahôd
- 100 g cukru
- Vanilkový cukor
- 230 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy jahodovej peny
Mixovanie jahôd
Jahody si umyjeme a odstopkujeme. Zopár jahôd odložíme bokom na servírovanie. Ostatné jahody dáme do mixéra spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Mixujeme, kým nevznikne jemné pyré.
Vyšľahanie a podávanie
Smotanu dáme do misy a vyšľaháme tuhú šľahačku. Potom premiešame šľahačku s jahodovým pyré a dáme do pohárikov. Vrch ozdobíme čerstvými jahodami buď celými alebo prekrojenými na menšie kúsky. Dáme do chladu a podávame.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na jahodovú penu
Najčastejšie otázky o jahodovej pene
Aké jahody sa najlepšie hodia na jahodovú penu?
Najlepšie je použiť čerstvé a zrelé jahody. Môžete si vybrať medzi rôznymi odrodami jahôd podľa vašej preferencie, ako napríklad jahody typu Junebearer, Everbearer alebo Wild Strawberries. Dôležité je, aby boli jahody čerstvé a plné chuti.
Ako dlho vydrží jahodová pena čerstvá?
Jahodová pena je najlepšia, keď sa podáva čerstvá. Môže sa uchovávať v chladničke po dobu 1-2 dní, avšak počas skladovania môže stratiť svoju penovú konzistenciu a chuť. Je lepšie ju konzumovať čo najskôr po príprave, aby ste si vychutnali jej plnú čerstvosť.
Ako sa jahodová pena podáva?
Jahodovú penu môžete podávať ako samostatný dezert v pohári alebo môžete použiť na zdobenie iných dezertov, ako sú torty, koláče alebo múčniky. Často sa kombinuje s ľahkou šľahačkou, čerstvými jahodami alebo dekoratívnymi posypmi pre vytvorenie vizuálne atraktívneho a chutného zážitku.
Pingback: 8 tipov na nepečené jahodové recepty 2023 | Svetové recepty