Preskočiť na obsah

Jahodový sorbet, domáci recept

Jahodový sorbet, domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet je vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a citrónovej šťavy, ktoré sa zmiešajú a zamrazia, aby sa vytvorila hladká a ľadová konzistencia.

Domáci sorbet je ľahký a zdravý dezert, pretože neobsahuje žiadne mliečne produkty ani nasýtené tuky. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym výrobkom alebo hľadajú nízkokalorickú alternatívu k iným dezertom.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na jahodový sorbet

Postup prípravy jahodového sorbetu

Mixovanie ovocia

Do mixéra dáme jahody, cukor, citrónovú šťavu a soľ. Rozmixujeme na jemne pyré, ktoré precedíme cez jemné sitko. 

Mrazenie sorbetu

Prepasírovanú zmes dáme do nádobky, prikryjeme potravinovou fóliou  a vložíme do mrazničky prípadne spracujeme v zmrzlinovači. 

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na jahodový sorbet

Najčastejšie otázky o jahodovom sorbete

Čo je jahodový sorbet?

Jahodový sorbet je dezert s ľadovou konzistenciou vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a citrónovej šťavy. Je to osviežujúci a ovocný dezert, podobný zmrzline, ale bez použitia mliečnych produktov.

Ako sa pripravuje jahodový sorbet?

Na prípravu jahodového sorbetu sa čerstvé jahody umyjú a zbavia stoniek. Potom sa mixujú na hladkú kašu a zmiešajú s cukrom a citrónovou šťavou. Zmes sa potom zamrazí, buď v zmrzlinovom stroji alebo v mrazničke. Po dostatočnom zmrazení sa sorbet vyberie a servíruje.ž

Je jahodový sorbet zdravý?

Jahodový sorbet je zdravý dezert, pretože neobsahuje mliečne produkty ani nasýtené tuky. Je nízkokalorickou alternatívou k iným dezertom a je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty obsiahnuté v čerstvých jahodách.

Je jahodový sorbet vhodný pre vegánov?

Áno, jahodový sorbet je vhodný pre vegánov, pretože neobsahuje žiadne živočíšne produkty. Je vyrobený len z rastlinných ingrediencií, ako sú jahody, cukor a citrónová šťava.

Aké jahody sa najlepšie hodia na jahodový sorbet?

Najlepšie je použiť čerstvé a zrelé jahody s intenzívnou chuťou a arómou. Môžete si vybrať rôzne odrody jahôd podľa svojej preferencie, ale dôležité je mať čerstvé a chutné jahody pre najlepší výsledok.

Môžem jahodový sorbet pripraviť aj bez zmrzlinového stroja?

Áno, je možné pripraviť jahodový sorbet aj bez zmrzlinového stroja. V takom prípade sa zmes zamrazí v mrazničke a pravidelne sa mieša, aby sa zabránilo tvorbe veľkých ľadových kryštálov a dosiahla sa hladká konzistencia sorbetu.

REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

1 názor na “Jahodový sorbet, domáci recept”

  1. Pingback: 8 tipov na nepečené jahodové recepty 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *