Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet je vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a citrónovej šťavy, ktoré sa zmiešajú a zamrazia, aby sa vytvorila hladká a ľadová konzistencia.
Obsah
Domáci sorbet je ľahký a zdravý dezert, pretože neobsahuje žiadne mliečne produkty ani nasýtené tuky. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym výrobkom alebo hľadajú nízkokalorickú alternatívu k iným dezertom.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na jahodový sorbet
- 1 kg jahôd
- 200 g kryštálového cukru
- 3 PL citrónovej šťavy
- Štipka soli
Postup prípravy jahodového sorbetu
Mixovanie ovocia
Do mixéra dáme jahody, cukor, citrónovú šťavu a soľ. Rozmixujeme na jemne pyré, ktoré precedíme cez jemné sitko.
Mrazenie sorbetu
Prepasírovanú zmes dáme do nádobky, prikryjeme potravinovou fóliou a vložíme do mrazničky prípadne spracujeme v zmrzlinovači.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na jahodový sorbet
Najčastejšie otázky o jahodovom sorbete
Čo je jahodový sorbet?
Jahodový sorbet je dezert s ľadovou konzistenciou vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a citrónovej šťavy. Je to osviežujúci a ovocný dezert, podobný zmrzline, ale bez použitia mliečnych produktov.
Ako sa pripravuje jahodový sorbet?
Na prípravu jahodového sorbetu sa čerstvé jahody umyjú a zbavia stoniek. Potom sa mixujú na hladkú kašu a zmiešajú s cukrom a citrónovou šťavou. Zmes sa potom zamrazí, buď v zmrzlinovom stroji alebo v mrazničke. Po dostatočnom zmrazení sa sorbet vyberie a servíruje.ž
Je jahodový sorbet zdravý?
Jahodový sorbet je zdravý dezert, pretože neobsahuje mliečne produkty ani nasýtené tuky. Je nízkokalorickou alternatívou k iným dezertom a je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty obsiahnuté v čerstvých jahodách.
Je jahodový sorbet vhodný pre vegánov?
Áno, jahodový sorbet je vhodný pre vegánov, pretože neobsahuje žiadne živočíšne produkty. Je vyrobený len z rastlinných ingrediencií, ako sú jahody, cukor a citrónová šťava.
Aké jahody sa najlepšie hodia na jahodový sorbet?
Najlepšie je použiť čerstvé a zrelé jahody s intenzívnou chuťou a arómou. Môžete si vybrať rôzne odrody jahôd podľa svojej preferencie, ale dôležité je mať čerstvé a chutné jahody pre najlepší výsledok.
Môžem jahodový sorbet pripraviť aj bez zmrzlinového stroja?
Áno, je možné pripraviť jahodový sorbet aj bez zmrzlinového stroja. V takom prípade sa zmes zamrazí v mrazničke a pravidelne sa mieša, aby sa zabránilo tvorbe veľkých ľadových kryštálov a dosiahla sa hladká konzistencia sorbetu.
Pingback: 8 tipov na nepečené jahodové recepty 2023 | Svetové recepty