Preskočiť na obsah

Čerešňové chutney ku grilovanému mäsu, originálny recept

Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú zmiešané s rôznymi aromatickými ingredienciami, ako sú cibuľa, ocot, hnedý cukor a koreniny. Výsledkom je sladko-kyslá omáčka s jemnou pikantnosťou, ktorá vynikne pri grilovaní mäsa.

Čerešňové chutney je skvelý spôsob, ako využiť sezónne čerešne a pridať do grilovaného jedla jedinečnú chuťovú dimenziu. Jeho sladko-kyslá chuť a bohaté arómy zaujmú vašich hostí a dodajú grilovanému mäsu skvelé chuťove vylepšenie.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na čerešňové chutney

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy čerešňového chutney

Varenie

Do hrnca dáme všetky ingrediencie a privedieme do varu. Potom znížime teplotu a dusíme za občasného miešania odokryté 45 – 50 minút.

Podávanie

Podávame teplé alebo vychladené ku grilovanému kuraciemu alebo bravčovému mäsu.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na čerešňové chutney

Najčastejšie otázky o čerešňovom chutney

Čo je čerešňové chutney?

Čerešňové chutney je sladko-kyslá omáčka vyrobená z čerstvých čerešní a aromatických ingrediencií, ako sú cibuľa, ocot, hnedý cukor a koreniny. Je to skvelý spôsob, ako doplniť grilované mäso.

Ako sa pripravuje čerešňové chutney?

Na prípravu čerešňového chutney sa čerešne umyjú, zbavia kôstky a nakrájajú na menšie kúsky. Cibuľa sa nakrája a dusí sa spolu s čerešňami v hrnci. Pridajú sa ocot, hnedý cukor a koreniny a všetko sa varí, kým sa nevytvorí hustá a aromatická omáčka.

S čím sa čerešňové chutney najlepšie hodí?

Čerešňové chutney je skvelým spoločníkom k grilovanému mäsu, ako je hovädzie, bravčové alebo kuracie mäso. Jeho sladko-kyslá chuť a bohaté arómy dodávajú jedlu nový rozmer a vytvárajú zaujímavý kontrast.

Je čerešňové chutney vhodné aj pre vegetariánov?

Áno, čerešňové chutney je vhodné aj pre vegetariánov, pretože neobsahuje žiadne mäsové produkty. Je vyrobené z čerstvých čerešní a rastlinných zložiek, ako sú cibuľa, ocot a koreniny.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Skip to content