Obsah
Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to krémová a bohatá nátierka s intenzívnou jahodovou príchuťou, ktorú si môžete vychutnať na chlebe, pečive alebo použiť ako ingredienciu v rôznych dezertoch.
Nezabudnite, že jahodové maslo je najlepšie konzumovať čerstvé, aby ste si vychutnali plnú chuť a vôňu čerstvých jahôd. Môže sa uchovávať v chladničke po dobu niekoľkých týždňov, ale odporúča sa skonzumovať ho čo najskôr po príprave, aby sa zachovala najlepšia kvalita a čerstvosť.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na jahodové maslo
- 120 g masla
- 90 g jahôd
- ¼ ČL vanilkovej pasty
Postup prípravy jahodového masla
Miešanie
Zmiešame maslo s vanilkovou pastou. Nakoniec pridáme pokrájané jahody a dôkladne vyšľaháme.
Podávanie
Podávané natreté na chlieb, wafle, prípadne na koláčik.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na jahodové maslo
Najčastejšie otázky o jahodovom masle
Čo je to jahodové maslo?
Jahodové maslo je nátierka s intenzívnou jahodovou príchuťou. Je vyrobené z jahôd, masla a prípadne sladidla a ďalších prísad podľa receptu.
Aké sú možnosti použitia jahodového masla?
Jahodové maslo je skvelou voľbou ako nátierka na chlebík, toast, bagetu alebo palacinky. Môže sa tiež použiť ako náplň do koláčov, muffinov a iných pečených dobrôt. Je možné ho pridať aj do dezertov a zákuskov.
Koľko dlho vydrží jahodové maslo?
Jeho trvanlivosť závisí od konkrétneho receptu a spôsobu skladovania. Všeobecne platí, že jahodové maslo je najlepšie konzumovať čerstvé, ale môže sa uchovávať v chladničke po dobu niekoľkých týždňov. Odporúča sa ho však skonzumovať čo najskôr po príprave, aby sa zachovala najlepšia kvalita a čerstvosť.
Je jahodové maslo vhodné pre alergikov na mliečne výrobky?
Jahodové maslo obsahuje maslo, čo znamená, že nie je vhodné pre alergikov na mliečne výrobky. Pre alergikov je možné nájsť alternatívne recepty na rôzne rastlinné nátierky s jahodovou príchuťou.
Môže sa jahodové maslo použiť aj s inými druhmi ovocia?
Áno, jahodové maslo môže slúžiť ako základ pre rôzne ovocné nátierky. Môžete pridať iné druhy ovocia, ako sú maliny, broskyne alebo čučoriedky, a vytvoriť tak nové kombinácie chutí.
Pingback: 8 tipov na nepečené jahodové recepty 2023 | Svetové recepty