Najlepší jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spája sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč je charakteristický pre svoju vláčnu a mäkkú textúru, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Tento svieži jahodový koláč je ideálny pre letné oslavy, pikniky alebo ako sladká pochúťka počas teplých dní. Božský jahodový koláč sa môže podávať teplý alebo studený a je skvelý samostatne alebo s pridaním ľahkej šľahačky alebo zmrzliny. Jeho osviežujúci a lahodný charakter robí z vláčneho jahodového koláča s jogurtom obľúbený dezert pre všetkých milovníkov jahôd.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na jahodový koláč
- Jahody podľa chuti
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 300 ml bieleho jogurtu
- 100 g masla
- 1 bal prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
Postup prípravy jahodového koláča
Predhriatie rúry
Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie.
Vyšľahanie cesta
V mise od kuchynského robota si vyšľaháme zmäknuté maslo s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Postupne zašľaháme po jednom vajcia a potom pridáme biely jogurt. Poriadne zašľaháme. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a poriadne premiešame.
Príprava koláča
Redšie cesto vlejeme na pripravený plech. Umyté a odstopkované jahody môžeme nechať v celosti alebo prekrojíme na polovice. Navrch cesta porozkladáme jahody podľa chuti.
Pečenie
Pečieme asi 30 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
Podávanie
Po dopečení necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme preosiatym cukrom.
Videorecept na jahodový koláč
Najčastejšie otázky o jahodovom koláči
Čo je vláčny jahodový koláč s jogurtom?
Vláčny jahodový koláč s jogurtom je sladký dezert, ktorý kombinuje čerstvé jahody s jogurtom a cestom. Je to vláčna a šťavnatá pochúťka s osviežujúcou chuťou.
Ako sa pripravuje vláčny jahodový koláč s jogurtom?
Na prípravu vláčneho jahodového koláča s jogurtom sa vytvorí cesto z múky, cukru, vajec, masla a jogurtu. Toto cesto sa naleje do formy a pokryje čerstvými jahodami. Po pečení vznikne vláčny koláč s jahodami a jogurtovou chuťou.
Aký je rozdiel medzi vláčnym koláčom a bežným koláčom?
Vláčny koláč je charakteristický svojou vláčnou a šťavnatou textúrou. Počas pečenia sa cesto premieša so šťavami zo sadia a vytvorí sa mäkká a vláčna chuť. Bežný koláč má väčšinou pevnejšiu a krehkejšiu textúru.
Aké jahody sa najlepšie hodia do tohto koláča?
Najlepšie sú použiť čerstvé a zrelé jahody. Môžete použiť jahody typu Junebearer, ktoré sú obľúbené v letných mesiacoch pre svoju sladkú chuť a šťavnatosť. Avšak, môžete experimentovať aj s inými druhmi jahôd podľa preferencie.