Preskočiť na obsah

Jahodový sorbet, domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet je vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a citrónovej šťavy, ktoré sa zmiešajú a zamrazia, aby sa vytvorila hladká a ľadová konzistencia.

Domáci sorbet je ľahký a zdravý dezert, pretože neobsahuje žiadne mliečne produkty ani nasýtené tuky. Je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym výrobkom alebo hľadajú nízkokalorickú alternatívu k iným dezertom.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na jahodový sorbet

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy jahodového sorbetu

Mixovanie ovocia

Do mixéra dáme jahody, cukor, citrónovú šťavu a soľ. Rozmixujeme na jemne pyré, ktoré precedíme cez jemné sitko. 

Mrazenie sorbetu

Prepasírovanú zmes dáme do nádobky, prikryjeme potravinovou fóliou  a vložíme do mrazničky prípadne spracujeme v zmrzlinovači. 

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na jahodový sorbet

Najčastejšie otázky o jahodovom sorbete

Čo je jahodový sorbet?

Jahodový sorbet je dezert s ľadovou konzistenciou vyrobený z čerstvých jahôd, cukru a citrónovej šťavy. Je to osviežujúci a ovocný dezert, podobný zmrzline, ale bez použitia mliečnych produktov.

Ako sa pripravuje jahodový sorbet?

Na prípravu jahodového sorbetu sa čerstvé jahody umyjú a zbavia stoniek. Potom sa mixujú na hladkú kašu a zmiešajú s cukrom a citrónovou šťavou. Zmes sa potom zamrazí, buď v zmrzlinovom stroji alebo v mrazničke. Po dostatočnom zmrazení sa sorbet vyberie a servíruje.ž

Je jahodový sorbet zdravý?

Jahodový sorbet je zdravý dezert, pretože neobsahuje mliečne produkty ani nasýtené tuky. Je nízkokalorickou alternatívou k iným dezertom a je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty obsiahnuté v čerstvých jahodách.

Je jahodový sorbet vhodný pre vegánov?

Áno, jahodový sorbet je vhodný pre vegánov, pretože neobsahuje žiadne živočíšne produkty. Je vyrobený len z rastlinných ingrediencií, ako sú jahody, cukor a citrónová šťava.

Aké jahody sa najlepšie hodia na jahodový sorbet?

Najlepšie je použiť čerstvé a zrelé jahody s intenzívnou chuťou a arómou. Môžete si vybrať rôzne odrody jahôd podľa svojej preferencie, ale dôležité je mať čerstvé a chutné jahody pre najlepší výsledok.

Môžem jahodový sorbet pripraviť aj bez zmrzlinového stroja?

Áno, je možné pripraviť jahodový sorbet aj bez zmrzlinového stroja. V takom prípade sa zmes zamrazí v mrazničke a pravidelne sa mieša, aby sa zabránilo tvorbe veľkých ľadových kryštálov a dosiahla sa hladká konzistencia sorbetu.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie