Jednoduché kuracie Kung Pao špagety sú fúziou Čínskej a Talianskej kuchyne. Tento pokrm kombinuje tradičný čínsky recept Kung Pao s využitím špagiet ako hlavného druhu cestovín. Kung Pao, ktorý pochádza z provincie Sichuan v Číne, je známy svojou pikantnosťou a výraznými arómami. Na druhej strane, špagety sú klasickým príkladom talianskych cestovín. Tento recept teda využíva to najlepšie z oboch kuchýň.
Kung Pao špagety sú skvelým spôsobom, ako vyskúšať niečo iné a kombinovať chute z rôznych kultúr. Je to výrazný a chutný pokrm, ktorý sa dá ľahko prispôsobiť podľa vlastných chutí a preferencií.
Kung Pao Špagety na základe overeného receptu čínskeho kuchárskeho majstra sú výnimočným pokrmom, ktorý ponúka inovatívnu kombináciu východnej a západnej kuchyne. Ideálny pre tých, ktorí majú radi experimentovanie v kuchyni, a pre milovníkov výrazných a pikantných chutí. Kung Pao Špagety sa môžu podávať ako hlavný chod alebo ako súčasť väčšej hostiny s viacerými jedlami. Tento recept môžete ľahko prispôsobiť podľa vlastných chutí a dostupných ingrediencií.
Recept Kuracie kung Pao špagety
Ingrediencie
- 1 bal. špagiet
- 2 PL rastlinný olej
- 450 g vykostené kuracie prsia bez kože
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL kukuričný škrob
- 75 ml sójová omáčka
- 100 ml kurací vývar
- sladká čili omáčka podľa chuti
- 2 PL ryžový vínny ocot
- 1 – 2 hrste pražené arašidy
- 3 jarné cibuľky
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvaríme špagety, kým nebudú al dente. Scedíme a špagety odložíme bokom.
- Do väčšej panvice si dáme rozohriať olej. Kuracie mäso ochutíme soľou a korením a za občasného miešania restujeme do zlatista, 6 až 8 minút.
- Mäso vyberieme na tanier, do tej istej panvice dáme cesnak a restujeme asi 1 minútu. Primiešame kukuričný škrob, potom pridáme sójovú omáčku, kurací vývar, sladkú chilli omáčku, ryžový vínny ocot a miešame, kým sa omáčka nespojí.
- Privedieme do varu a varíme 1 až 2 minúty. Pridáme uvarené cestoviny, kuracie mäso, arašidy a na kolieska nakrájanú cibuľku a miešajte, kým sa špagety neobalia v omáčke.
Kuracie kung Pao špagety otázky a odpovede
Čo sú Kung Pao Špagety?
Kung Pao Špagety sú kulinárny pokrm, ktorý spája prvky čínskej a talianskej kuchyne. Vychádzajú z tradičného čínskeho jedla Kung Pao, ktoré je známe svojou pikantnosťou a kombinujú ho s špagetami, ktoré sú klasickými talianskymi cestovinami.
Aké sú hlavné prísady Kung Pao Špagiet?
Hlavné prísady Kung Pao Špagiet zahŕňajú špagety, kuracie mäso (alebo alternatívu), arašidy alebo hneďudové orechy, sušené chilli papričky, cesnak, zelenú cibuľku, sójovú omáčku, rýžový ocot, med alebo cukor, hoisin omáčku a sezamový olej.
Sú Kung Pao Špagety pikantné?
Áno, Kung Pao Špagety sú tradične pikantné, vďaka použitiu sušených chilli papričiek a pikantných omáčok. Intenzitu pikantnosti môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.
Je možné pripraviť vegetariánsku verziu Kung Pao Špagiet?
Áno, vegetariánsku verziu môžete pripraviť nahradením kuracieho mäsa zeleninou, ako sú brokolica, cuketa, alebo hubami, a použitím vegetariánskej alternatívy sójovej omáčky.
Ako môžem nahradiť arašidy, ak som na ne alergický?
Ak ste alergický na arašidy, môžete ich vynechať alebo nahradiť inými orechmi, ako sú kešu. Ak ste alergický na všetky orechy, jednoducho ich vynechajte a pridajte viac zeleniny pre textúru.
Aké sú varianty Kung Pao omáčky?
Kung Pao omáčka môže byť prispôsobená pridaním ďalších ingrediencií ako je zázvor, čili omáčka, či orieškové maslo. Môžete tiež upraviť pomery sójovej omáčky, rýžového octu a medu podľa toho, či preferujete sladšiu alebo korenistejšiu chuť.
Môžem použiť iné druhy cestovín namiesto špagiet?
Áno, môžete experimentovať s inými druhmi cestovín ako sú napríklad udon rezance, ryžové rezance alebo linguine. Voľba cestovín môže ovplyvniť textúru a chuť pokrmu.
Je to tradičné čínske jedlo?
Nie, Kung Pao Špagety nie sú tradičným čínskym jedlom. Sú to moderná fúzia, ktorá kombinuje prvky čínskeho Kung Pao s talianskymi špagetami. Kung Pao samo osebe je však tradičným čínskym pokrmom.