Veľkonočná cvikla s chrenom
Veľkonočné sviatky sú časom obnovy a oslavy, kedy sa rodiny a priatelia stretávajú, aby spoločne zdieľali radosť z jari a vzkriesenia. Srdcom týchto stretnutí je… Čítať viac »Veľkonočná cvikla s chrenom
Veľkonočné sviatky sú časom obnovy a oslavy, kedy sa rodiny a priatelia stretávajú, aby spoločne zdieľali radosť z jari a vzkriesenia. Srdcom týchto stretnutí je… Čítať viac »Veľkonočná cvikla s chrenom
Zamrazenie šťaveľa je umenie i veda zároveň. Táto skromná, avšak výrazná bylina sa už stáročia využíva v kuchyniach po celom svete, prinášajúc svojou jedinečnou kyslou… Čítať viac »Ako zamraziť šťaveľ? Kompletný sprievodca dlhodobého skladovania
S príchodom jari a blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami začíname premýšľať nad menu, ktoré by sme chceli ponúknuť našim rodinám a priateľom počas týchto výnimočných dní.… Čítať viac »Veľkonočný mrkvový cheesecake
Grilovaná špargľa so šťaveľovou omáčkou predstavuje kulinársky prejav, kde sa spája jednoduchosť s rafinovanosťou, a prináša na stôl osviežujúce spojenie chutí, ktoré oslavujú príchod teplejších… Čítať viac »Grilovaná špargľa so šťaveľovou omáčkou
Keď sa povie Veľká noc, mnohým z nás sa pred očami rozprestrie paleta rodinných tradícií, spomienok a vôní, ktoré sú s týmto sviatkom neoddeliteľne spojené.… Čítať viac »Dokonalé veľkonočné jahňacie, umenie pripraviť nezabudnuteľný pokrm
Šťaveľový quiche, elegantný a jemný francúzsky koláč, je dokonalým spojením krehkého maslového cesta, krémového srdca z vajec a smotany, obaleného v zelenej deke čerstvého šťaveľa.… Čítať viac »Šťaveľový quiche, francúzsky koláč so šťaveľom, vajíčkami a smotanou
Panna cotta s rebarborovým kompótom predstavuje jemný, ale zároveň výrazný dezert, ktorý spája klasickú taliansku eleganciu s osviežujúcim nádychom jarnej rebarbory. Tento dezert je symbolom… Čítať viac »Panna cotta s rebarborovým kompótom, jemný dezert s výraznou chuťou
Veľkonočná hrudka, známa v niektorých regiónoch aj ako veľkonočný syrek, je pokrmom s hlboko zakorenenou tradíciou v mnohých slovenských a českých domácnostiach. Tento jedinečný pokrm,… Čítať viac »Veľkonočná hrudka na sladko
Vo svete gastronómie sa čoraz viac pozornosti venuje fermentovaným potravinám, ktoré sú známe svojimi probiotickými vlastnosťami a schopnosťou pozitívne ovplyvniť naše trávenie a celkové zdravie.… Čítať viac »Fermentovaná rebarbora, tajomstvo jarnej kuchyne
Veľkonočné judáše predstavujú jednu z najzaujímavejších a symbolicky nabitých tradícií, ktoré sú spojené s veľkonočnými sviatkami. Toto kysnuté pečivo, zapletené do charakteristických tvarov, nesie v… Čítať viac »Veľkonočné judáše
S príchodom teplejších mesiacov a rozkvitnutím prírody naše chuťové poháriky začínajú túžiť po niečom osviežujúcom, niečom, čo by nás povzbudilo a zároveň potešilo. Rebarborový sirup,… Čítať viac »Rebarborový sirup, perfektný do kokteilov alebo na osvieženie sýtenej vody
V dnešnej dobe, keď sa celosvetovo obnovuje záujem o tradičné metódy konzervácie potravín a zároveň sa čoraz viac dbá na zdravý životný štýl, stáva sa… Čítať viac »Fermentovaný šťaveľ, tradičná pochúťka s modernými benefitmi