Jarná žihľavová polievka
Jarná žihľavová polievka predstavuje oslavu prebúdzajúcej sa prírody a prichádzajúcej vitality jari. Po dlhej zime, keď príroda znova začína ožívať a zeleň prebíja zem, žihľava… Čítať viac »Jarná žihľavová polievka
Jarná žihľavová polievka predstavuje oslavu prebúdzajúcej sa prírody a prichádzajúcej vitality jari. Po dlhej zime, keď príroda znova začína ožívať a zeleň prebíja zem, žihľava… Čítať viac »Jarná žihľavová polievka
Krémová polievka z pečenej cvikly s medvedím cesnakom predstavuje spojenie dvoch jedinečných a výrazných chutí, ktoré spolu tvoria dokonalú harmóniu. Toto jedlo je viac než… Čítať viac »Krémová polievka z pečenej cvikly s medvedím cesnakom
Rebarborovo-jahodový koláč predstavuje podstatu letnej sezóny, kde sa v jednom dokonalom kúsku spája sladkosť jahôd a jedinečná kyselkavá chuť rebarbory. Tento koláč je viac než… Čítať viac »Rebarborovo-jahodový koláč, sladké a kyslé chute v perfektnej harmónii
V rámci hľadania inšpirácie v kuchyni a objavovania nových spôsobov, ako maximalizovať využitie sezónnych surovín, mnohí z nás často prehliadajú potenciál, ktorý sa skrýva v… Čítať viac »Polievka z listov reďkovky, nezvyčajná ingrediencia a vynikajúca chuť
Focaccia, tradičné talianske pečivo, ktoré očarilo svet svojou jednoduchosťou a nekonečnou variabilitou, je vynikajúcim príkladom, ako základné ingrediencie môžu vytvoriť niečo úplne výnimočné. Kedykoľvek sa… Čítať viac »Focaccia s medvedím cesnakom a morskou soľou
Pri príchode jari a blížiacich sa veľkonočných sviatkov sa naše myšlienky a predstavy neodvratne obracajú k tradičným pokrmom, ktoré tieto dni sprevádzajú. Veľká noc, so… Čítať viac »Pomaly varená veľkonočná šunka v pomalom hrnci
Rebarbora, tradične spojená so sladkými dezertmi a koláčmi, sa v tomto recepte pretransformuje do úlohy hlavnej hviezdy slanej polievky, čím dokazuje svoju neobyčajnú univerzálnosť. Spojenie… Čítať viac »Rebarborová polievka, krémová a s jemným korením, ideálna na jar
Bruschetta s medvedím cesnakom a paradajkami je jedným z tých jedál, ktoré dokonale zachytávajú esenciu jari a leta, kedy je príroda vo svojej plnej kráse… Čítať viac »Bruschetta s medvedím cesnakom a paradajkami
V dnešnom uponáhľanom svete plnom rýchleho občerstvenia a konzervovaných potravín sa čoraz viac ľudí obracia k tradíciám starých mám – k domácemu konzervovaniu a fermentácii… Čítať viac »Konzervovanie šťaveľa, kreatívne návody na prípravu pesta, sirupov a marinád
Quiche s medvedím cesnakom a slaninou je kulinárska poézia, ktorá v sebe spája hlbokú tradíciu s jarnou sviežosťou. Tento lahodný koláč, pochádzajúci z francúzskej kuchyne,… Čítať viac »Quiche s medvedím cesnakom a slaninou
Keď prichádzajú veľkonočné sviatky, naše domovy sa napĺňajú nielen vôňou jari, ale aj očakávaním sviatočných tradícií, ktoré sa z generácie na generáciu prenášajú a obohacujú… Čítať viac »Veľkonočné čokoládové lyžičkové vajíčka, vynikajúci brazílsky dezert
Keď príde na prípravu výnimočného a pamätného jedla, ktoré má silu nielen zasýtiť, ale aj zanechať trvalý dojem na každom, kto ho ochutná, jahňacie kotlety… Čítať viac »Pečené jahňacie kotlety s červeným vínom a šalotkami