Tento recept na kura tandoori je jednoduchý, pretože sa pečie na jednej panvici. Za jednoduchosťou sa však skrýva chutné jedlo, ideálne na víkendové obedy ale aj pre návštevy.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na Tandoori masala kura
- 1 šálka obyčajného bieleho jogurtu
- 3 PL korenia tandoori masala
- 1/8 až 1/4 ČL chilli
- 8 vykostených kuracích stehien
- 2 bataty
- 1 PL olivového oleja
- 16 cherry paradajok
- Plátky citróna
- Voliteľné: Mletý čerstvý koriander a naan placky
Postup prípravy Tandoori masala kuraťa
- Vo veľkej miske zmiešame jogurt, korenie tandoori a podľa chuti chilli,. Pridáme kuracie mäso a poriadne premiešame. Zakryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke marinovať 6-8 hodín. Občas premiešame.
- Predhrejeme si rúru na 230° C. Kuracie mäso vložíme do vymasteného pekáča, pridáme sladké zemiaky; pokvapkáme olejom a pečieme asi 15 minút. Pridáme paradajky a plátky citróna. Pečieme cca 15-20 minút, alebo kým nebude mäso mäkké. Ak chcete, podávajte s koriandrom a chlebom naan.