Kto by nepoznal klasické medvedie labky? Pripravili sme pre vás overený recept, s ktorým sa vám táto úžasná vianočná pochúťka určite bez problémov podarí.
Objavte čaro varenia a pečenia vďaka kuchárskym knihám, ktoré oživia váš pôžitok z jedla a otvoria vám pestrú paletu chutí z celého sveta.
Ingrediencie
- 300 g hladká múka
- 100 g práškový cukor
- 250 g maslo
- 1 väčšie vajce
- 150 g mleté vlašské orechy
- 2 PL holandského kakaa
- ½ ČL vanilkový extrakt
Postup prípravy
- Rúru predhrejeme na 190 °C. Zo všetkých surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu, ideálne cez noc.
- Formičky na medvedie labky si jemne vymažeme olejom a naplníme cestom. Pečiee asi 8 – 12 minút, kým nebudú zlatohnedé. Po dopečení ich necháme pár minút chladnúť na plechu a potom ich vyklopíme z formičiek. Ak sa nevyklopia samé, jemne pobúchame formičku nožom.
- Vychladnuté medvedie labky posypeme práškovým cukrom.