Preskočiť na obsah

Jahodovo ricottové chlebíčky, FIT recept

Jahodovo-ricottové chlebíčky sú lahodná, jednoduchá a rafinovaná chuťovka, ktorá zaujme na akomkoľvek obedovom stole alebo na pikniku. Ide o kombináciu sladkých jahôd a krémovej ricotty, podávaných na vrchu čerstvého chleba alebo inej chutnej pečenej bagety.

Chlebíčky sa často dopĺňajú medom, čerstvými bylinkami ako mätou alebo bazalkou a niekedy aj štipkou soli a čierneho korenia. Táto kombinácia sladkých, slaných a bylinkových chutí vytvára jedinečný a komplexný zážitok z jedla.

Jahodovo-ricottové chlebíčky sú nielen chutné, ale aj výživné. Jahody sú bohaté na vitamín C a antioxidanty, zatiaľ čo ricotta poskytuje bielkoviny a vápnik. Toto jedlo je teda ideálne ako súčasť vyváženej stravy. Navyše, svojou farebnosťou a atraktívnym vzhľadom určite poteší oko každého gurmána.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na jahodovo ricottové chlebíčky

Na 1 krajec chleba 

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy jahodovo ricottových chlebíčkov

Ricotta

Na chlieb natrieme nahrubo ricottu.

Jahody

Potrieme marmeládou a na vrch dáme jahody. Môžeme dať celé alebo nakrájané na kocky.   

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na jahodovo ricottové chlebíčky

Najčastejšie otázky o jahodovo ricottových chlebíčkoch

Môžem namiesto čerstvých jahôd použiť zamrazené jahody?

Áno, môžete použiť aj zamrazené jahody pri príprave jahodovo ricottových chlebíčkov. Pred použitím ich nechajte rozmraziť a nechajte odkvapkať nadbytočnú vodu. Je však dôležité mať na pamäti, že zamrazené jahody môžu byť menej pevné a môžu mať inú konzistenciu ako čerstvé jahody.

Môže sa namiesto ricotty použiť iný druh syra?

Áno, ak nie ste fanúšikom ricotty, môžete použiť aj iný druh syra. Napríklad krémový syr typu mascarpone, túto alebo dokonca kozí syr môžu byť dobrými alternatívami. Vyberte si syr, ktorý má jemnú a krémovú konzistenciu, aby sa dobre miešal s jahodami a mal príjemnú chuť.

Je jahodovo ricottový chlebíček vhodný pre vegánov?

Jahodovo ricottový chlebíček obsahuje ricottu, ktorá je mliečne výrobkom, a preto nie je vhodný pre vegánov. Vegánsku alternatívu môžete vytvoriť nahrádzaním ricotty rastlinným krémovým syrom, ako je napríklad krémový syr z kokosového mlieka alebo mandľový syr. Takto prispôsobený recept bude stále chutný a vhodný pre vegánov.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie