Obsah
Jahodovo-ricottové chlebíčky sú lahodná, jednoduchá a rafinovaná chuťovka, ktorá zaujme na akomkoľvek obedovom stole alebo na pikniku. Ide o kombináciu sladkých jahôd a krémovej ricotty, podávaných na vrchu čerstvého chleba alebo inej chutnej pečenej bagety.
Chlebíčky sa často dopĺňajú medom, čerstvými bylinkami ako mätou alebo bazalkou a niekedy aj štipkou soli a čierneho korenia. Táto kombinácia sladkých, slaných a bylinkových chutí vytvára jedinečný a komplexný zážitok z jedla.
Jahodovo-ricottové chlebíčky sú nielen chutné, ale aj výživné. Jahody sú bohaté na vitamín C a antioxidanty, zatiaľ čo ricotta poskytuje bielkoviny a vápnik. Toto jedlo je teda ideálne ako súčasť vyváženej stravy. Navyše, svojou farebnosťou a atraktívnym vzhľadom určite poteší oko každého gurmána.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na jahodovo ricottové chlebíčky
Na 1 krajec chleba
- 3 PL ricotty
- 1 PL pomarančovej marmelády
- 1/4 c. nakrájané jahody
- 35 – 40 g jahôd
Postup prípravy jahodovo ricottových chlebíčkov
Ricotta
Na chlieb natrieme nahrubo ricottu.
Jahody
Potrieme marmeládou a na vrch dáme jahody. Môžeme dať celé alebo nakrájané na kocky.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na jahodovo ricottové chlebíčky
Najčastejšie otázky o jahodovo ricottových chlebíčkoch
Môžem namiesto čerstvých jahôd použiť zamrazené jahody?
Áno, môžete použiť aj zamrazené jahody pri príprave jahodovo ricottových chlebíčkov. Pred použitím ich nechajte rozmraziť a nechajte odkvapkať nadbytočnú vodu. Je však dôležité mať na pamäti, že zamrazené jahody môžu byť menej pevné a môžu mať inú konzistenciu ako čerstvé jahody.
Môže sa namiesto ricotty použiť iný druh syra?
Áno, ak nie ste fanúšikom ricotty, môžete použiť aj iný druh syra. Napríklad krémový syr typu mascarpone, túto alebo dokonca kozí syr môžu byť dobrými alternatívami. Vyberte si syr, ktorý má jemnú a krémovú konzistenciu, aby sa dobre miešal s jahodami a mal príjemnú chuť.
Je jahodovo ricottový chlebíček vhodný pre vegánov?
Jahodovo ricottový chlebíček obsahuje ricottu, ktorá je mliečne výrobkom, a preto nie je vhodný pre vegánov. Vegánsku alternatívu môžete vytvoriť nahrádzaním ricotty rastlinným krémovým syrom, ako je napríklad krémový syr z kokosového mlieka alebo mandľový syr. Takto prispôsobený recept bude stále chutný a vhodný pre vegánov.
Pingback: 8 tipov na nepečené jahodové recepty 2023 | Svetové recepty