Preskočiť na obsah

Marhuľový cheesecake, osviežujúci letný recept

    Marhuľový cheesecake, osviežujúci letný recept

    Marhuľový cheesecake je lahodná a osviežujúca dezertová pochúťka, ktorá spája bohatú krémovosť syrového koláča s ovocnou sladkosťou marhúľ. Tento jedinečný dezert je obľúbený pre svoj bohatý chuťový zážitok a jednoduchú prípravu.

    Tento jednoduchý cheesecake je jedným z tých dezertov, ktorý vás pri prvom okuse okamžite dostane. Táto lahodná kombinácia syrového koláča s ovocnou sladkosťou marhúľ v sebe ukrýva chuťový zážitok, ktorý si zamilujete. Ak ste fanúšik syrových koláčov a obľubujete prírodnú sladkosť marhúľ, určite si nenechajte ujsť tento vynikajúci recept na marhuľový cheesecake.

    Príprava marhuľového cheesecakeu nie je zložitá, aj keď si vyžaduje trochu času a trpezlivosti. Začína sa prípravou krekrového alebo sušienkového základu, ktorý sa vytláča do formy na pečenie. Následne sa pripraví krémová zmes zo zmiešaného krémového syra, kyslej smotany, cuýkru, vajec a vanilkového extraktu. Táto krémová zmes sa potom vleje na krekrový základ.

    V letných mesiacoch, keď je sezóna marhúľ v plnom prúde, neexistuje lepší spôsob, ako využiť ich sladkú a šťavnatú chuť, než pripraviť si marhuľový cheesecake. Tento recept sa stáva hitom každého letného obdobia, a to nielen pre svoj výnimočný chuťový zážitok, ale aj pre svoju jednoduchosť v príprave.

    Pečený cheesecake s mascarpone a marhuľami môžeme považovať za skutočný letný hit, pretože je vhodný na každú príležitosť. Či už ide o rodinný piknik, oslavu s priateľmi alebo sladký dezert po letnej večeri, tento koláč bude určite hitom všetkých gurmánov. Ďalším hitom je aj tento marhuľový koláč.

    Ak ste zamilovaní do syrových koláčov a túžite po sladkom ovocnom zážitku, marhuľový cheesecake je určite tou správnou voľbou. Skvelá kombinácia jednoduchej prípravy a skvelých chutí urobí z tohto dezertu hit každého letného obdobia. Takže neváhajte a vyskúšajte si tento lahodný koláč a nechajte sa očariť jeho sladkou osviežujúcou chuťou. Vaše chuťové poháriky to určite ocenia.

    Marhuľový cheesecake je veľmi flexibilný dezert a ponúka mnoho možností na prispôsobenia. Môžete experimentovať s pridaním rôznych druhov ovocia, ako sú maliny, jahody alebo hrušky, aby ste vytvorili rôznorodé chute. Ďalšou možnosťou je pridanie aromatických korenín, ako je škorica alebo kardamóm. Túto sladkú pochúťku dokonca môžete vytvoriť aj ako marhuľový cheesecake s kokosom.

    Pri servírovaní je možné koláč ozdobiť marhuľovým pyré, šľahačkou alebo kandovanými marhulami. Toto jednoduché zdobenie pridáva dojem luxusu a dokonalosti. Marhuľový cheesecake je vynikajúcou voľbou na rôzne príležitosti, od rodinných osláv až po večerné potešenie.

    Začnite svoj vlastný marhuľový cheesecake dobrodružstvo a urobte z neho váš vlastný špecialitný recept. Doprajte si túto krásnu kombináciu smotanového syra a ovocia, ktorá vám zaručene poteší chuťové poháriky. Nech už máte radi ovocné koláče alebo syrové pochúťky, marhuľový cheesecake bude pre vás tou pravou voľbou. Skúste tento jedinečný dezert a užite si každý jeden zázračný kúsok tejto lahodnej pochúťky.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na marhuľový cheesecake

    Korpus

    • 180 g grahamových sušienok
    • 60 g mandľových lupienkov
    • 2 PL hnedého cukru
    • 75 g masla

    Plnka

    • 150 g marhúľ
    • 120 ml vody
    • 100 g cukru
    • 200 g cukru
    • 450 g smotanového syra
    • 230 g kyslej smotany
    • 1 ČL mandľového extraktu
    • 3 vajcia
    • Marhuľový džem
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy marhuľového cheesecakeu

    Príprava rúry

    Rúru si predhrejeme na 180 °C a tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.

    Mixovanie sušienok

    Do mixéra dáme sušienky, hnedý cukor a maslo. Rozmixujeme a primiešame mandľové lupienky.

    Príprava korpusu

    Zmes na korpus povtláčame na dno a boky pripravenej tortovej formy.

    Mixovanie marhúľ

    Marhule rozmixujeme a zamiešame so 100 g cukru. Odložíme bokom.

    Miešanie ingrediencií

    Vo väčšej mise si zmiešame 200 g cukru, smotanový syr, kyslú smotanu a mandľový extrakt. Potom postupne po jednom zašľaháme vajcia do hladka a nakoniec vmiešame marhuľové pyré. Náplň nalejeme do pripravenej formy na sušienkový korpus.

    Pečenie

    Cheesecake dáme do rúry pričom na spodok dáme plech s horúcou vodou. Pečieme 60 – 70 minút alebo kým nie je stred tuhý.

    Zdobenie

    Vyberieme na mriežku a necháme vychladnúť. Nakrájame na trojuholníky a malou lyžičkou z každého odoberieme. Do vzniknutej jamky dáme marhuľový džem a ozdobíme marhuľou.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na marhuľový cheesecake

    Najčastejšie otázky o marhuľovom cheesecakeu

    Ako dlho trvá príprava marhuľového cheesecaku?

    Celkový čas prípravy marhuľového cheesecaku závisí od konkrétneho receptu, no zvyčajne sa pohybuje medzi 2 až 3 hodinami. To zahŕňa prípravu krekrového základu, prípravu náplne, pečenie a chladnutie koláča.

    Ako dlho musí marhuľový cheesecake piecť?

    Čas pečenia marhuľového cheesecaku závisí od konkrétneho receptu a teploty rúry. Vo všeobecnosti sa však marhuľový cheesecake pečie asi 45 až 70 minút, kým nezíska pevnú konzistenciu a riadne upečené okraje.

    Môžem použiť iné ovocie namiesto marhúľ pri príprave cheesecaku?

    Áno, samozrejme! Ak nemáte marhule k dispozícii alebo preferujete iné ovocie, môžete ho ľahko nahradiť. Výber závisí od vašich preferencií a sezóny. Skúste napríklad jahody, maliny, broskyne alebo hrušky.

    Môžem použiť mrazené marhule namiesto čerstvých?

    Áno, mrazené marhule môžete použiť pri príprave cheesecaku. Dôležité je ich pred použitím rozmraziť a odkvapkať, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.

    Ako dlho môžem skladovať marhuľový cheesecake?

    Marhuľový cheesecake môžete skladovať v chladničke 3 až 4 dni. Pred skladovaním ho zabaľte do plastovej fólie alebo ho uložte do vzduchotesnej nádoby, aby sa predišlo prenikaniu cudzích pachov a vysušovaniu koláča.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie