Preskočiť na obsah

Nakladané reďkovky, najlepší recept

Nakladané reďkovky predstavujú vynikajúci spôsob, ako si vychutnať túto šťavnatú a ostrú zeleninu, a zároveň pridať pikantný dotyk k rôznym jedlám. Je to populárna príloha v mnohých kuchyniach po celom svete, a jej príprava je jednoduchá a rýchla.

Chuť a textúra

Nakladané reďkovky získavajú svoju jedinečnú chuť kombináciou ostrej reďkovky a kyslých prísad, ako je ocot alebo citrónová šťava. Môžete ich tiež ochutiť bylinkami, cesnakom alebo chilli. Po nakladaní si reďkovky zachovávajú svoju chrumkavosť, ale zároveň nadobúdajú mierne kyslú a často pikantnú chuť.

Využitie v kuchyni

Nakladané reďkovky sú výbornou prílohou k mnohým jedlám. Môžete ich podávať s grilovaným mäsom, v sendvičoch, ako súčasť šalátov alebo ako prílohu k ázijským jedlám, ako je sushi. Sú vynikajúce ako rýchla pochúťka alebo ako súčasť tapas.

Zdravotné výhody

Reďkovky sú známe svojimi zdravotnými výhodami, vrátane obsahu vitamínov a minerálov. Nakladanie môže zvýšiť niektoré z týchto výhod, napríklad obsah probiotík, čo môže byť prospešné pre tráviaci systém.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na nakladané reďkovky

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy nakladaných reďkoviek

Krájanie

Reďkovky nakrájame na tenké plátky a umiestnime ich do pripravenej sterilizovanej nádoby.  

Varenie

Do hrnčeka dáme vodu, ocot, cukor, soľ a korenie. Na strednom ohni varíme za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Potom zvýšime teplotu a varíme asi 2 minúty.  

Plnenie pohárov

Pripraveným nálevom zalejeme reďkovky a hneď uzavrieme.  

Vychladnutie

Necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom dáme do chladničky.  

Konzumácia

Ideálne je konzumovať po 24 – 48 hodinách.  

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na nakladané reďkovky

Najčastejšie otázky o nakladaných reďkovkách

Čo sú nakladané reďkovky?

Nakladané reďkovky sú reďkovky, ktoré boli zmiešané s kyslými ingredienciami ako ocot alebo citrónová šťava a často s bylinkami a korením. Proces nakladania im dodá kyslú a často pikantnú chuť.

Ako dlho môžu nakladané reďkovky vydržať v chladničke?

Správne uložené v chladničke, nakladané reďkovky môžu vydržať až niekoľko týždňov. Je dôležité ich skladovať v dobre uzavretom obale.

Aké sú zdravotné výhody nakladaných reďkoviek?

Nakladané reďkovky ponúkajú zdravotné výhody vrátane obsahu vitamínov, minerálov a možno aj probiotík. Mohou byť tiež dobrým zdrojom vlákniny

S čím sa najlepšie hodia nakladané reďkovky?

Môžete ich podávať s grilovaným mäsom, v sendvičoch, ako súčasť šalátov alebo ako prílohu k ázijským jedlám, ako je sushi. Sú vynikajúce ako rýchla pochúťka alebo ako súčasť tapas.

Môžem nakladať aj inú zeleninu spolu s reďkovkami?

Áno, môžete tiež pridať inú zeleninu, ako sú uhorky alebo mrkva, pre rôznorodú chuť a textúru.

Je ťažké pripraviť nakladané reďkovky doma?

Nie, príprava nakladaných reďkoviek je pomerne jednoduchá a rýchla. Potrebujete len čerstvé reďkovky, ocot alebo inú kyslú prísadu a korenie podľa chuti.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie
Skip to content