Jednoduché halászlé
Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale najčastejšie zo sumca, kapra alebo… Čítať viac »Jednoduché halászlé
Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale najčastejšie zo sumca, kapra alebo… Čítať viac »Jednoduché halászlé
Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä ústnym podaním zmenil na segedínsky… Čítať viac »Segedínsky guláš
Paprikáš je jedným z najklasickejších maďarských jedál. Podstatou naozaj dobrého perkeltu je jeho omáčka, preto by ste nemali šetriť cibuľou, ale ani časom. Ingrediencie Postup… Čítať viac »Najlepší perkelt
Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej… Čítať viac »Maďarský guláš
Panna cotta je obľúbený taliansky dezert zo sladenej smotany zahustený želatínou. Krém môže byť aromatizovaný kávou, vanilkou alebo inými arómami. Ingrediencie Postup Ďalšie inšpirácie Metóda… Čítať viac »Ako sa robí Panna cotta
Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová… Čítať viac »Minestrone s cestovinou
Ako väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z predchádzajúceho dňa so starým chlebom.… Čítať viac »Ribollita
Ravioli sú typom cestovín, ktoré obsahujú plnku obalenú v tenkom cestovinovom cestíčku. Zvyčajne sa podávajú vo vývare alebo s omáčkou a vznikli ako tradičné jedlo v… Čítať viac »Ravioli
Panettone je tradičný taliansky vianočný koláč, ktorý pochádza najmä z Milána. Tento výdatný dezert je známy svojou bohatou štruktúrou, ktorá je niečo medzi chlebom a… Čítať viac »Panettone
Tiramisu je veľmi obľúbený koláč, ktorý sa skladá zo striedajúcich sa vrstiev podlhovastých piškót, ktoré sú nasiaknuté kávou. Medzi jednotlivé vrstvy sa pridáva tiež mascarpone… Čítať viac »Tiramisu
Špagety al pomodoro sú talianske jedlo, ktoré sa zvyčajne pripravuje z cestovín, olivového oleja, čerstvých paradajok, bazalky a rôznych iných čerstvých surovín. Vyskúšajte tento jednoduchý… Čítať viac »Špagety al pomodoro
Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto Na dochutenie Pizza… Čítať viac »Pizza Margherita