Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale...
Read moreDetailsSlovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v...
Read moreDetailsMinestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí...
Read moreDetailsAko väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z...
Read moreDetailsTento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni....
Read moreDetailsGrécka fazuľová polievka je veľmi výživná a sýta. Fazuľa je bohatá na vlákninu, ktorá v kombinácii s vodou alebo tekutinou spôsobí,...
Read moreDetailsGrécka šošovicová polievka alebo Fakes soupa je jedným z najobľúbenejších zimných gréckych jedál a má na to dobrý dôvod. Toto...
Read moreDetailsTento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným...
Read moreDetailsVýdatná, jednoduchá a mimoriadne lahodná. Aj tak by sa dala opísať grécka citrónová kuracia polievka, ktorá je dokonalým jedlom na...
Read moreDetailsGuláš je klasické jedlo, ktoré je obľúbené nielen na Slovensku, ale v mnohých kuchyniach strednej a východnej Európy. Pôvodne pochádza...
Read moreDetailsGazpacho je vlastne španielsky tekutý šalát z čerstvej zeleniny, ktorý sa podáva vychladený, a to buď ako studená polievka, alebo...
Read moreDetails