Preskočiť na obsah

Malinový chlebík, mňamka na raňajky

Malinový chlebík, mňamka na raňajky

Malinový chlebík je lahodným a farebným doplnkom k akejkoľvek sladkej chvíli. Táto vynikajúca pečená dobrota, ktorá sa vyznačuje svojou jemnou chutí a bohatstvom malín, je ideálna na raňajky, dezert alebo ako sladká poobedná maškrta.

Nádherná červená farba malín dodáva chlebíku atraktívny vzhľad, zatiaľ čo jeho vláčna textúra je perfektne komplementovaná kyslastými tónmi malín.

Malinový chlebík môžete upiecť s čerstvými alebo mrazenými malinami, takže ho môžete vychutnať kedykoľvek počas roka. Navyše, tento chlebík je často obľúbený aj u detí, čo ho robí výbornou voľbou pre rodinné oslavy alebo akékoľvek iné príležitosti.

Jeho príprava je relatívne jednoduchá, podobná ako u iných receptov na ovocné chlebíky. Maliny sa jednoducho pridajú do cesta a potom sa všetko vyleje do formy na chlebík a pečie. Hotový chlebík môžete posypať práškovým cukrom alebo ho môžete pokryť ľahkým tvarohovým alebo syrovým krémom.

Malinový chlebík je tiež skvelý spôsob, ako využiť sezónne maliny, a vďaka jeho krásnej farbe a lahodnej chuti je to vynikajúci doplnok k akejkoľvek kávovej prestávke.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na malinový chlebík

Postup prípravy malinového chlebíka

Príprava rúry

Rúru si predhrejeme na 180 °C a formu na chlieb vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie, aby sa dal ľahko vyklopiť.

Šľahanie

V mise si vyšľaháme olej, cmar, cukor a vanilku do hladka. Potom zašľaháme vajce.

Miešanie

Do druhej misy preosejeme múku a primiešame soľ a prášok do pečiva. Postupne primiešame suché ingrediencie k mokrým a šľaháme, kým sa zmes nespojí. Nakoniec jemne primiešame maliny.

Pečenie

Cesto jemne nalejeme do pripravenej formy a pečieme do zlatista 55 – 60 minút alebo kým špajdľa zapichnutá doprostred nebude čistá.

Podávanie

Po dopečení necháme 15 minút chladnúť vo forme a potom chlieb vyklopíme. Pred podávaním necháme vychladnúť na mriežke.

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na malinový chlebík

30x hodnotené
Ďalšie inšpirácie
Pages: 1 2

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *