Preskočiť na obsah

Palacinky 321, recept na najlepšie palacinky na svete

Rýchlo, jednoducho a výnimočne chutne – to sú charakteristiky receptu na palacinky 321. Tento zaujímavý názov, ktorý by sa mohol zdať na prvý pohľad ako záhadný kód, v skutočnosti skrýva prísne tajné pravidlo proporcií, ktoré je srdcom tohto receptu. A najlepšia časť? Toto pravidlo je tak jednoduché, že si ho rýchlo zapamätáte!

Tento recept sa zrodil zo snahy vytvoriť recept, ktorý je nie len lahodný, ale aj nenáročný na prípravu. Princíp „321“ spočíva v použití troch hlavných ingrediencií v jednoducho zapamätateľných proporciách: 3 vajcia, 2 šálky mlieka a 1 šálka hladkej múky. Táto kombinácia vám garantuje palacinky s dokonalou konzistenciou – nie príliš hrubé, ale dostatočne pevné, aby uniesli vaše obľúbené náplne.

A čo je na tomto recepte naozaj šikovné? Aj keď nemáte po ruke kuchynskú váhu alebo odmerku, stále môžete vytvoriť dokonale proporčné 321 palacinky. Táto flexibilita je obzvlášť užitočná v situáciách, keď potrebujete rýchlo a s minimom nástrojov pripraviť skvelé jedlo.

Naviac tento základný recept poskytuje priestor pre kreativitu. Môžete pridať koreniny ako škorica alebo vanilka, alebo experimentovať s rôznymi prísadami, ako sú napríklad čokoládové čipsy, oriešky alebo ovocie. Výsledkom je, že máte v ruke recept, ktorý môže byť základom pre nespočetné variácie palaciniek, vždy s istotou úspechu.

Takže pri ďalšom rozmýšľaní nad tým, čo na raňajky, občerstvenie alebo dezert pripraviť, nezabudnite na tento skvost – Palacinky 321. Sľubujeme, že vás tento recept nesklame ani vo chvíľach, keď nemáte po ruke všetky kuchynské nástroje.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na palacinky 321

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy palaciniek 321

Šľahanie

V miske vyšľahajte tri vajcia do peny.

Miešanie

Pomaly pridávajte mlieko k vajciam, kým nie je zmes hladká a dobre zmiešaná.

Príprava cesta

Postupne pridávajte múku a štipku soli, kým nezískate hladké cesto bez hrudiek. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka.

Pečenie

Na panvici rozpáľte trošku oleja alebo masla. Keď je panvica horúca, nalejte na ňu malé množstvo cesta tak, aby pokrývalo dno v tenkej vrstve. Pečte palacinku z jednej strany 1-2 minúty alebo kým nezískava zlatistú farbu, potom ju obráťte a pečte aj druhú stranu.

Podávanie

Hotové palacinky podávajte s obľúbenými prílohami, či už s nutellou, ovocím, šľahačkou, orechami alebo iným oblúbeným náplňami.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na palacinky 321

Najčastejšie otázky o palacinkách 321

Prečo sa recept volá „Palacinky 321“?

Názov „321“ odkazuje na proporciu hlavných ingrediencií v recepte – 3 vajcia, 2 šálky mlieka a 1 šálka hladkej múky.

Môžem použiť inú múku namiesto hladkej múky?

Áno, môžete experimentovať s inými druhmi múky, napríklad celozrnnou alebo špaldovou, ale výsledná konzistencia palaciniek sa môže mierne líšiť.

Môžem palacinky uchovať na ďalší deň?

Áno, upečené palacinky môžete uložiť v chladničke v uzavretej nádobe až na dva dni. Pred podávaním ich môžete znova ohriať.

Je možné prispôsobiť recept pre vegánov?

Určite! Vajcia môžete nahradiť výrobkami určenými pre vegánov alebo napríklad chia semienkami (3 lyžice semien zalejte 1/2 šálkou vody a nechajte nabobtnať) a mlieko môžete nahradiť rastlinným mliekom, napríklad mandľovým alebo sójovým.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie