Preskočiť na obsah

Cuketa ako príloha, zdravá a chutná voľba pre každý pokrm

Cuketa, známa aj ako zelená tekvica, je vynikajúca voľba pre prílohy, ktoré sú nielen chutné, ale aj zdravé. Vďaka svojej šťavnatej textúre a jemnej chuti je veľmi obľúbená vo varení, grilovaní a pečení. Okrem toho je jej príprava rýchla a jednoduchá.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Varenie a pečenie

Cuketu môžeme použiť ako prílohu k mäsu, rybám, ale aj ako samostatné jedlo. Môžeme ju jednoducho uvariť alebo upiecť. Cuketu je dobré pred varením alebo pečením nakrájať na kúsky alebo plátky, posypať solou a nechať chvíľu odstáť. Soľ totiž vytiahne prebytočnú vodu z cukety, takže pri pečení alebo varení nevytvorí príliš veľa šťavy. Výborná je aj zapekaná cuketa s mozzarellou.

Grilovanie

Cuketu je možné aj grilovať, čo výrazne zvýrazní jej prirodzenú chuť. Môžeme ju nakrájať na kolieska alebo prúžky, potrieť olivovým olejom, posypať bylinkami a grilovať do zlatista. Grilovaná cuketa je vynikajúca ako príloha ku grilovanému mäsu.

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Cuketa ako nízkokalorická alternatíva

Cuketa je skvelou nízkokalorickou alternatívou k tradičným prílohám ako sú ryža, cestoviny alebo zemiaky. Jej využitie je veľmi široké – môžeme ju napríklad použiť ako základ pre nízkokalorické cestoviny, tzv. zoodles (cuketové rezance), ktoré sa dajú využiť ako príloha, ale aj ako základ pre rôzne diéty.

Cuketa v šalátoch

Cuketu môžeme tiež použiť ako prílohu v podobe šalátu. Vďaka jej neutrálnemu vkusu sa skvele hodí k rôznym druhom zeleniny. Cuketa je skutočne univerzálnou zeleninou, ktorá sa hodí do rôznych pokrmov. Ako príloha je jednoduchá na prípravu, zdravá a chutná. Bez ohľadu na to, či ju preferujete grilovanú, pečenú alebo vo forme šalátu, cuketa je vždy dobrá voľba pre zdravé a chutné stravovanie.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Video recept

Záver

Cuketa ako príloha je nielen výživná a zdravá voľba, ale aj nekonečne variabilná. Jej jemná a príjemná chuť dokáže doplniť širokú škálu jedál – od grilovaných mäsitých pochúťok až po lahodné vegetariánske pokrmy. Nech už hľadáte nízkokalorickú alternatívu k tradičným prílohám alebo jednoducho chcete vyskúšať niečo nové, cuketa je vynikajúcou voľbou, ktorú si určite zamilujete. A čo je na tom najlepšie? Je dostupná počas celého roka, takže môžete experimentovať s jej využitím v kuchyni kedykoľvek máte chuť.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie