Preskočiť na obsah

Halloweenske makrónky, skvelý recept

Halloween je čas, kedy sa temnota a mágia stretáva s tradíciou a zábavou. A čo by mohlo lepšie vyjadriť túto kombináciu než jemné a lahodné halloweenske makrónky, ktoré vás vrhnú do sveta strašidelných tekvíc a veselých duchov? Halloweenske makrónky sú nielen vizuálne pôsobivé ale aj chuťové delikatesy, ktoré si budú vaši hostia pamätať ešte dlho potom, čo sa prízraky strašidlá sa vrátia do svojich skrýš.

REKLAMA

Základom tohto receptu sú klasické makrónky, ktoré sú v Európe obľúbené už stáročia. Vďaka svojej jemnej konzistencii a lahodnej chuti sú ideálnym kandidátom na experimentovanie s rôznymi príchuťami a farbami. A práve tieto vlastnosti ich robia ideálnymi na vytvorenie Halloweenskej verzie, ktorá zaujme nielen svojou chuťou, ale aj nezabudnuteľným zobrazením.

Oranžové tekvičkové makrónky sú ozvláštnené čiernymi rysmi, ktoré zobrazujú typický strašidelný výraz tekvíc, kým sivý duchovia majú jednoduché, no rozkošné tváre, ktoré vyvolávajú úsmev na tvári. Avšak tieto koláčiky nie sú len o vizuálnom dojme – ich chutné, krémové vnútro skryté medzi dvoma jemnými, chrumkavými vrstvami je to, čo robí tento dezert tak neodolateľným.

Halloweenske makrónky môžu byť skvelým doplnkom k vašej párty. Okrem toho môžete použiť tento recept ako inšpiráciu a experimentovať s vlastnými nápadmi na ich dekoráciu a príchute. Ako by ste napríklad vytvorili pavúčie alebo upírske makrónky? Nech už sa rozhodnete akokoľvek, jedno je isté, tieto makrónky budú hitom každej Halloweenskej oslavy!

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na halloweenske makrónky

Makrónky

Náplň

Hľadáte vianočné darčeky?

Objavte perfektný darček pre každého - od najnovších tech hračiek pre mužov a luxusných kozmetických produktov pre ženy, až po zábavné hračky pre deti a útulné doplnky pre starých rodičov. Nakupujte teraz a prežite radostné sviatky plné úsmevov a spokojnosti!

Darčeky podľa ceny: Do 10€ | Do 25€ | do 50€ | Do 100€ | Nad 100€

REKLAMA

Postup prípravy halloweenskych makróniek

Príprava mandľovej zmesi

Mandle a práškový cukor dajte do mixéra a jemne rozmixujte na jemný prášok, ale len veľmi krátko. Preosejte zmes cez jemné sito aspoň 3- 4 krát.

Šľahanie bielkov

Bielky nechajte odstáť pri izbovej teplote 1 deň. V čistej a suchej mise vyšľahajte bielky na tuhý sneh. Postupne pridávajte kryštálový cukor a šľahajte, až kým zmes nie je pevná a lesklá.

Primiešanie mandľovej zmesi

Pridajte po častiach mandľovú zmes do vyšľahaných bielkov a jemne vmiešajte. Pridajte potravinárske farbivo prípadne rozdeľte zmes a pridajte do každej inú farbu.

Príprava na pečenie

Pomocou vrecka na zdobenie vytlačte malé kruhy (asi 3- 4 cm v priemere) na plech s papierom na pečenie alebo podložkou na makrónky. Aby nevznikli bublinky, jemne plechom pobúchajte a nechajte schnúť pri izbovej teplote po dobu asi 30 – 2 hodiny, kým nebude povrch jemne uschnutý.

Pečenie

Pečte v predhriatej rúre na 160°C približne 10-12 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom ich jemne odlepte z podložky.

Príprava krému

V mise vyšľahajte maslo s práškovým cukrom do krémova. Pridajte vanilkový extrakt a smotanu a vyšľahajte do hladka.

Lepenie makróniek

Na jednu polovicu makrónky nanesieme náplň a priložíme druhú polovicu. Nepritláčame, aby sa nezlomili.

Zdobenie

Pomocou čiernej potravinárskej fixky alebo čiernym krémom dotvoríme vzhľad tekvičiek.

REKLAMA

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

Videorecept na halloweenske makrónky

Najčastejšie otázky o halloweenskych makrónkach

Aké príchute môžem použiť do makróniek?

Hoci sme v recepte uviedli konkrétne príchute, môžete experimentovať s rôznymi kombináciami, ako sú čokoláda, malina, mäta alebo dokonca karamel.

Môžem použiť iné farby?

Samozrejme! Halloween je o kreativite, takže môžete prispôsobiť farby podľa vašich predstáv a potrieb.

Ako dlho vydržia makrónky čerstvé?

Makrónky je najlepšie konzumovať do 2-3 dní, ak sú uložené v chladničke v hermeticky uzavretom obale.

Mám problémy s tvarovaním makróniek. Ako dosiahnem dokonalý tvar?

Tvarovanie môže byť trochu zložité. Odporúčame použiť vrecko na zdobenie s okrúhlou špičkou a postupne vytlačovať zmes na plech, pričom medzi jednotlivými makrónkami nechávate dostatočný priestor.

Môj krém je príliš riedky. Čo s tým?

Ak je váš krém príliš riedky, pridajte viac práškového cukru alebo ho nechajte v chladničke o niečo dlhšie, aby stuhol.

Ako môžem urobiť makrónky bez orechov pre alergikov?

Môžete skúsiť recepty na makrónky, ktoré neobsahujú mandle. Nahradiť ich môžete napríklad ovocným pyré alebo inými alternatívnymi múkami.

Je možné makrónky mraziť?

Áno, môžete ich zmraziť ale bez náplne. Keď budete chcieť makrónky konzumovať, nechajte ich pri izbovej teplote rozmraziť a potom ich naplňte.

REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *