Preskočiť na obsah

Halloweensky cheesecake, úžasný recept

Halloweensky cheesecake je dokonalou kombináciou tradičných jesenných prvkov a moderného cukrárskeho remesla. Na prvý pohľad vás okamžite očarí jeho luxusná zlatistá farba, ktorá je výsledkom dokonale vyváženej kombinácie tekvicového pyré a bohatých korenín, typických pre túto ročnú dobu. Povrch tohto cheesecaku je úhľadne zdobený čokoládovou pavučinou, ktorá mu dodáva zaujímavý vizuálny efekt a pripomína kúzelný svet Halloweenu.

Dolná časť cheesecaku, tvorená z rozdrvených sušienok zmiešaných s maslom, ponúka krásny kontrast k jeho krémovej náplni. Sušienkový korpus nie je len pevným základom, ale zároveň pridáva jedinečný chrumkavý dotyk pri každom súste. Samotná tekvicová náplň je dokonale hladká a krémová, so silným akcentom tekvice, ktorý je ešte umocnený pridaním škorice, zázvoru, klinčekov a muškátového orieška.

Zatiaľ čo tekvicová náplň je skutočným vrcholom tohto dezertu, čokoládová poleva, ktorou je cheesecake ozdobený, pridáva ešte väčšiu hĺbku a komplexnosť chutí. Táto tmavá čokoláda je dokonale vyvážená, takže nie je príliš sladká, ale pridáva presne dostatok sladkosti, aby dokonale doplnila ostatné ingrediencie.

Tento recept na cheesecake nie je len lahôdkou pre chuťové poháriky, ale aj skvostom, ktorý sa stane stredobodom každej halloweenskej oslavy.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na halloweensky cheesecake

Korpus

Náplň

Zdobenie

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy halloweenskeho cheesecaku

Predhriatie rúry

Rúru si predhrejeme na 175°C.

Korpus

Sušienky rozmixujeme v mixéri na jemno. Pridáme rozpustené maslo a dôkladne premiešame, kým zmes nebude mať konzistenciu vlhkého piesku. Túto zmes natlačíme na dn formy na tortu o priemere cca 22 cm. Formu dáme do chladničky, kým si pripravíme náplň.

Príprava náplne

V hlbšej mise zmiešame krémový syr s cukrom a vymiešame do hladka. Postupne pridávame vajcia, jedno po druhom, a každé dôkladne zašľaháme. Pridáme tekvicové pyré a všetky koreniny (škorica, klinčeky, muškátový oriešok, zázvor) a vanilkový extrakt. Vymiešame do hladka. Vylejeme náplň na korpus do formy, ktorú sme vybrali z chladničky.

Pečenie

Pečieme v predhriatej rúre na 175°C približne 50 minút alebo kým cheesecake nebude pevný na dotyk a uprostred trochu chvejúci sa.

Chladenie

Necháme vychladnúť v rúre s otvorenými dvierkami, neskôr cheesecake uložíme do chladničky a necháme vychladnúť minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.

Zdobenie

V malej panvici na miernom ohni zohrejeme smotanu, až bude takmer vriaca. Čokoládu nastrúhame alebo rozkrojíme na menšie kúsky a pridáme do horúcej smotany. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť a potom pomocou zdobiaceho vrecka vytvoríme na vrchu vychladnutého cheesecaku pavučinu s pavúkom.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na halloweensky cheesecake

Najčastejšie otázky o halloweenskom cheesecaku

Čo je hlavnou prísadou tohto cheesecaku?

Hlavnou prísadou je tekvicové pyré, ktoré cheesecaku dodáva charakteristickú farbu a chuť.

Môžem použiť iný druh sušienok na korpus?

Áno, môžete použiť akýkoľvek druh sušienok, ktoré máte radi. Maslové sušienky sú v recepte pre ich maslovú chuť a dobrú textúru, ale môžete experimentovať aj s inými.

Ako vyzerá ideálna konzistencia tekvicového pyré?

Tekvicové pyré by malo byť hladké a bez hrudiek. Môžete ho kúpiť hotové alebo si ho pripraviť doma z vypečenej tekvice.

Môžem vynechať korenie, ako je škorica alebo zázvor?

Ak nie ste fanúšikom týchto korenín, môžete ich vynechať alebo nahradiť inými podľa vášho vkusu.

Akú čokoládu by som mal použiť na čokoládovú polevu?

Odporúčame použiť tmavú čokoládu na varenie, pretože má silnú chuť a dobre kontrastuje s tekvicovým cheesecakom.

Ako dlho sa tento cheesecake môže skladovať?

Ak je správne uskladnený, v chladničke môže vydržať 3-4 dni.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie