Preskočiť na obsah

Jablkový cheesecake, jesenný recept

Tento jednoduchý jablkový cheesecake je ohromujúcou kombináciou krémového syra a sezónnych jabĺk, všetko umocnené nádherne aromatickou škoricou a muškátovým orieškom. Je to jednoduchý, ale elegantný dezert, ktorý osloví každého, kto si ho rád vychutná.

Korpus vytvorený zo sušienok a masla dodávajú cheesecakeu krásnu textúru a kontrastuje s hladkou náplňou. Jablká, škorica a muškátový oriešok pridávajú do cheesecakeu jeseň do taniera a vytvárajú hrejivú chuťovú kombináciu. Krémová poleva z jabĺk na vrchole dezertu nie len skvele chutí, ale aj vizuálne očarí svojou atraktívnou prezentáciou.

Tento recept na jablkový cheesecake s karamelovou omáčkou je ideálny na jesenné oslavy, rodinné stretnutia alebo akúkoľvek príležitosť, kedy chcete svojich hostí potešiť niečím výnimočným. Jeho príprava je síce trochu časovo náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Okrem toho sa tento dezert dá pripraviť aj vopred a skladovať v chladničke, čo z neho robí skvelú voľbu pre zaneprázdnené hostiteľky.

Tento Jablkový cheesecake s polevou nie len osloví vaše chuťové poháriky, ale aj zaručene zanechá nezabudnuteľný dojem na vašich hostí. Buďte pripravení na pochvalu a dotazy, ako ste dokázali pripraviť takýto fantastický dezert. Je to jednoducho pochúťka, ktorá si zaslúži všetku vašu pozornosť a snahu, ktorú do prípravy vložíte.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na jablkový cheesecake

Korpus

Náplň

Poleva

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy jablkového cheesecaku

Príprava korpusu

V mixéri rozdrvte sušienky na jemno. Pridajte rozpustené maslo a dôkladne premiešajte, kým nevznikne zmes podobná mokrému piesku. Sušienkovú zmes umiestnite na dno a boky formy na pečenie a dobre ho pritlačte. Dávajte pozor na rovnomernú hrúbku.

Príprava náplne

V miske zmiešajte krémový syr, kyslú smotanu, cukor, vanilkový extrakt a vajcia. Dobre premiešajte, až kým nevznikne hladká zmes. Pridajte nakrájané jablká, škoricu a mletý muškátový oriešok. Opäť dobre premiešajte. Náplň nalejte na pripravený korpus a hladko ju rozotrite.

Poleva z jabĺk

Jablká nakrájajte na malé kocky. V panvici na strednom ohni rozpustite maslo. Pridajte hnedý cukor a škoricu a miešajte, kým sa cukor nerozpustí a zmes nezačne bublať. Potom pridajte nakrájané jablká a miešajte na miernom ohni asi 5-7 minút, kým jablká nezmäknú a poleva nezhustne. Polevu z jabĺk nalejte na vrch cheesecaku a hladko rozotrite.

Pečenie

Pečte cheesecake v predhriatej rúre na 160°C po dobu 50-60 minút, kým okraje nie sú pevné, ale stred sa ešte mierne kýve. Nechajte cheesecake v rúre vychladnúť s dvierkami mierne pootvorenými. Potom premiestnite cheesecake do chladničky a nechajte ho chladnúť aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na jablkový cheesecake

Najčastejšie otázky o jablkovom cheesecaku

Môžem použiť iné ovocie namiesto jabĺk?

Áno, určite! Môžete experimentovať s rôznymi druhmi ovocia, ako sú hrušky, broskyne, čerešne alebo lesné plody. Vyberte si ovocie, ktoré máte radi.

Je tento cheesecake vhodný na zmrazenie?

Áno, cheesecake je možné zmraziť. Pred zmrazením ho však odporúčame dobre ochladiť v chladničke a potom ho zabaliť do plastovej fólie alebo potravinárskeho papiera. Pred podávaním ho nechajte postupne rozmrazovať v chladničke.

Ako dlho vydrží cheesecake v chladničke?

Cheesecake by mal vydržať v chladničke 3-5 dní, pokiaľ je správne skladovaný v dobre uzavretej nádobe.

Dá sa tento cheesecake pripraviť vopred?

Áno, tento cheesecake sa dá pripraviť vopred. Skvelým spôsobom, ako si ušetriť čas, je pripraviť ho deň pred podávaním a uložiť ho v chladničke.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie