Preskočiť na obsah

Malinové muffiny, fantastický recept

Malinové muffiny sú lahodné a ovocné pečivo, ktoré je obľúbené nielen u detí, ale aj u dospelých. Tieto muffiny majú šťavnatú a sladkú chuť malín, ktorá sa krásne mieša s jemným a vláčnym cestom. Sú ideálnym spoločníkom k raňajkám, na desiatu alebo ako sladká pochúťka počas dňa.

Vanilkové muffiny s malinami sa pripravujú pomerne jednoducho a rýchlo. Po zmesi ingrediencií sa maliny primiešajú do cesta a pečú sa v rúre, kým nezískajú zlatistú farbu. Môžete si vybrať medzi použitím čerstvých malín alebo aj zmrazených, čo vám umožní pripraviť tieto muffiny po celý rok.

Malinové muffiny sú vhodné ako sladká dobrota na rôzne príležitosti – oslavy, rodinné stretnutia, alebo jednoducho na vychutnanie si chvíle potešenia. Môžete ich servírovať samotné, prípadne s polevou alebo posypané práškovým cukrom.

V prípade, že máte radi kombináciu sladkého a kyslého, môžete do cesta pridať aj citrónovú šťavu alebo strúhanú citrónovú kôru pre oživenie chuti. Taktiež môžete vyskúšať rôzne variácie muffinov s pridaním iných druhov ovocia alebo orechov pre pestrejšiu chuť.

Malinové muffiny sú vynikajúcim spôsobom, ako si vychutnať čerstvé maliny a vytvoriť si chvíľu sladkej rozkoše. Ich príprava je jednoduchá a výsledok je vždy ohromujúci. Vyskúšajte si tieto lahodné muffiny a doprajte si sladkú chuť leta každý deň.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na malinové muffiny

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy malinových muffín

Príprava rúry

Rúru si predhrejeme na 200°C a plech na muffiny vymažeme olejom alebo papierovými košíčkami.

Miešanie

  Vo veľkej mise zmiešame preosiatu múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.

Šľahanie

V druhej miske vyšľaháme mlieko, vajcia, olej, rozpustené maslo, vanilku a citrónovú kôru. Potom prilejeme mokré ingrediencie do suchých a miešame, kým sa zmes nespojí. Nakoniec pridáme maliny a jemne premiešame. Zopár malín môžeme nechať bokom.

Plnenie košíčkov

Cestom naplníme košíčky na muffiny asi do ¾. Navrch každej môžeme dať maliny, ktoré sme dali bokom.

Pečenie

Pečieme do zlatohneda 18 až 20 minút, alebo kým drevené špáradlo vložené do stredu nebude čisté. Po dopečení necháme vychladnúť na mriežke a podávame.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na malinové muffiny

Najčastejšie otázky o malinových muffinách

Aké sú hlavné ingrediencie pre prípravu malinových muffinov?

Hlavné ingrediencie pre malinové muffiny zahŕňajú múku, cukor, vajcia, maslo, mlieko, prášok do pečiva, vanilkový extrakt a čerstvé alebo mrazené maliny.

Môžem použiť aj iné druhy ovocia namiesto malín?

Áno, samozrejme! Ak nie ste fanúšikom malín, môžete nahradiť maliny iným druhom ovocia, ako sú napríklad jahody, čučoriedky alebo ovocnú zmes podľa vašej preferencie.

Ako dlho trvá príprava malinových muffinov?

Príprava malinových muffinov je pomerne rýchla a trvá zhruba 30 minút. To zahŕňa čas na zmiešanie a prípravu cesta, ako aj pečenie v rúre.

Môžem použiť mrazené maliny namiesto čerstvých?

Áno, môžete použiť aj zmrazené maliny. Ak používate zmrazené maliny, odporúča sa ich najprv rozmraziť a nechať odkvapkať nadbytočnú tekutinu pred pridaním do cesta.

Ako môžem ozdobiť malinové muffiny?

Malinové muffiny môžete ozdobiť rôznymi spôsobmi. Napríklad môžete ich posypať práškovým cukrom, polevou z citrónovej šťavy alebo čokolády, pridať na vrchol krémovej šľahačky alebo ozdobiť malinovým sirupom.

Ako dlho môžem skladovať malinové muffiny?

Malinové muffiny sú najlepšie konzumovať čerstvé. Môžete ich skladovať v uzavretej nádobe na izbovej teplote po dobu 2-3 dní. Ak chcete predĺžiť ich čerstvosť, môžete ich skladovať v chladničke až do 5 dní.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Skip to content