Recept na parenú knedľu sa môže zdať komplikovaný, ale po určitom čase ho budete vedieť pripraviť bez najmenších problémov a vaše knedle budú fantastické. Vyskúšajte a uvidíte.
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- 250 g mlieka
- 1 vajce
- 2 ČL cukor
- 1 ČL soľ
- ½ kocky droždie
- 2 PL olej
Postup prípravy
- Zohrejeme mlieko, prelejeme do malej misky cca 50 ml, pridáme droždie a cukor. Zakryjeme a necháme vykysnúť.
- Do misy si preosejeme múku, pridáme soľ, zvyšok mlieka vymiešaný s vajíčkom, olej a kvások. Jemne premiešame a necháme 10 minúť odpočívať. Potom vymiesime cesto, prikryjeme a necháme kysnúť, pokým sa cesto nezdvojnásobí.
- Na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na dve časti a z každej vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme ešte 10 minút.
- Do väčšieho hrnca nalejeme cca 200 ml vody a dáme parák. Naň vložíme papier na pečenie, aby sa knedľa neprilepila. Ak nemáme papier na pečenie, potrieme poriadne parák olejom.
- Keď nám zovrie vody, vložíme knedľu. Paríme zakrytú 20 minút, neodokrývame počas varenia. Po 20 minútach odkryjeme a knedľu popicháme špajdľou. Po vybratí môžeme natrieť olejom.
Ďalšie recepty
Tradičná a jednoduchá hovädzia sviečková na smotane, najlepšia, pravá, s knedľou
Slovenska hrachová polievka - tradičný recept
Ako spracovať medvedí cesnak - recept na chutný čaj z medvedieho cesnaku
Kuriatková polievka na kyslo - originálny hubársky recept
Vianočná hubová polievka so sušenými slivkami - originálny recept
Najlepšie linecké koláčiky s maslom - vianočný recept
Gordon blue alebo cordon bleu - jednoduchý recept na kuraciu pochúťku
Jednoduchá krémová cesnaková polievka - najlepší recept so šľahačkovou smotanou
Čerešňovo čokoládová bábovka - rýchly recept
Výborný hlivový guláš - overený recept