Preskočiť na obsah

Grilované paradajky s tahini dipom, najlepší recept na grilovanú zeleninu

Paradajky na grile s tahini dipom sú vynikajúcim jedlom, ktoré kombinuje svieže a sladké chute paradajok s bohatou a krémovou chuťou tahini. Grilovanie paradajok pridáva do jedla jemnú karamelizáciu a hlbšiu chuť, zatiaľ čo tahini dip poskytuje lahodnú a smotanovú textúru.

Táto kombinácia paradajok na grile s tahini dipom je vynikajúcou prílohou alebo predjedlom, ktoré môže zdobiť a obohatiť akýkoľvek grilovaný pokrm. Môžete ich servírovať samostatne alebo ich pridať do sendvičov, šalátov alebo wraps. Táto jednoduchá a chutná kombinácia bude potešením pre všetkých milovníkov paradajok a tahini.

[sc name=”reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na grilované paradajky

Tahini dresing 

Grilované paradajky 

[sc name=”reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy grilovaných paradajok

Príprava grilu

Rozohrejeme si gril.  

Mixovanie ingrediencií

V mixéry rozmixujeme ančovičky, parmezán, tahini, vodu, citrónovú šťavu a čierne korenie do hladka. Ak je dresing príliš hustý, pridáme ešte trocha vody. Preložíme do misky a osolíme.  

Grilovanie paradajok

Paradajky prepolíme na polovice a dáme do misy. Pokvapkáme olejom , osolíme, okoreníme a dochutíme oreganom. Necháme 10 minút odstáť a potom ich uložíme na gril reznou stranou nadol. Grilujeme, kým nezačnú mäknúť ( asi 8 až 10 minút) a otočíme. Grilujeme ešte asi 5 až 7 minút. 

Podávanie

Podávame s tahini dresingom. Môžeme posypať parmezánom a petržlenovou vňaťou.  

[sc name=”reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na grilované paradajky

Najčastejšie otázky o grilovaných paradajkách

Čo je to tahini?

Tahini je pasta vyrobená z nasekaných sezamových semien. Má bohatú a krémovú textúru s jemnou orechovou arómou. Je to dôležitá ingrediencia v arabskej a stredomorskej kuchyni a často sa používa na prípravu omáčok, dipov a polievok.

Ako si pripraviť tahini dip?

Tahini dip môžete pripraviť jednoducho doma. Na začiatok budete potrebovať kvalitné tahini (sezamovú pastu), citrónovú šťavu, cesnak, soľ a korenie. Všetky tieto ingrediencie sa zmiešajú do hladkej konzistencie. Ak chcete mierne zriediť dip, môžete pridať trochu vody. Podľa chuti môžete pridať aj ďalšie ingrediencie, ako je jogurt, olivový olej, med alebo koreniny.

Ako grilovať paradajky?

Grilovanie paradajok je jednoduché. Najprv paradajky prerežeme na polovice a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Potom ich posolíme a okoreníme podľa chuti. Na vyhriatom grile umiestnime paradajky na rezaciu stranu a grilujeme ich približne 3-5 minút, až kým nebudú mäkké a získajú o niečo tmavšiu farbu.

Ako servírovať paradajky na grile s tahini dipom?

Paradajky na grile s tahini dipom môžete servírovať ako prílohu alebo predjedlo. Môžete ich podávať samostatne na tanieri a ponúknuť s tahini dipom na stranu, aby si ich hostia mohli namáčať. Taktiež ich môžete pridať do sendvičov, šalátov alebo wraps, aby ste im dodali chuťový a textúrny rozmer. Experimentujte s rôznymi prísadami a dochucovadlami, ako je čerstvá bylinka, dusená cibuľka alebo citrónová kôra, aby ste prispôsobili jedlo svojim preferenciám.

Prečo sú paradajky na grile s tahini dipom skvelou voľbou?

Grilovanie paradajok dodáva tomuto jedlu jemnú karamelizáciu a hlbšiu chuť, zatiaľ čo tahini dip poskytuje bohatú a krémovú textúru s výraznou orechovou arómou. Táto kombinácia paradajok a tahini dipu je skvelým spôsobom, ako využiť sezónne paradajky a pridať do jedla zaujímavé a lahodné chute. Paradajky na grile s tahini dipom môžu byť skvelým doplnkom na grilovacie oslavy, pikniky alebo jednoduché večere so zeleninovým akcentom.

[sc name=”reklama_end” ][/sc]
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Skip to content