Preskočiť na obsah

Halloweenske prsty, strašidelný recept

Keď sa blíži Halloween, mnohí z nás hľadajú originálne a kreatívne recepty, ktoré by potešili nielen naše chuťové poháriky, ale aj aby nás vizuálne zaujali. Halloweenske prsty sú takýmto receptom – kombináciou chuti a zábavného vzhľadu.

REKLAMA

Recept vychádza z tradičného cesta na linecké koláčiky, ale s pridanou inováciou v podobe mandlí, ktoré imitujú nechty, a červeného potravinárskeho farbiva alebo džemu, ktorý pripomína krv. Výsledkom je strašidelne vyzerajúci koláčik, ktorý je zároveň lahodný a jemný.

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí chcú prekvapiť svojich hostí netradičným Halloweenskym občerstvením, ktoré si môžu doma ľahko pripraviť. Je skvelý nielen na detské oslavy, ale aj pre dospelých, ktorí sa radi zabavia jedlom a vychutnajú si atmosféru Halloweenu naplno.

Pri príprave týchto prstov môžete byť aj kreatívni a pridať ďalšie detaily, ako napríklad prstene z marcipánu alebo tetovanie z potravinárskej farby. Neobmedzujte sa len na tento recept, ale pridajte svoj vlastný dotyk a vytvorte jedinečné dielo, ktoré oživí vašu Halloweensku párty.

Najlepšie kuchynské pomôcky

REKLAMA

Ingrediencie na halloweenske prsty

Inšpirácia na Mikuláša

Adventné kalendáre s únikovou hrou - kúpite na Martinus.sk

Adventné kalendáre s únikovou hrou kombinujú tradičný koncept adventného kalendára so vzrušujúcim zážitkom únikovej hry. Tento nový trend prináša zábavný a interaktívny spôsob, ako spočítať dni do Vianoc.... Zobraziť viac

REKLAMA

Postup prípravy halloweenskych prstov

Predhriatie rúry

Rúru predhrejte na 175°C.

Šľahanie

Vo veľkej mise vyšľahajte zmäknuté maslo s práškovým cukrom do krémova. Pridajte vajce a vanilkový extrakt a dobre zašľahajte.

Miešanie

V druhej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.

Miešanie cesta

Pomaly pridávajte suché ingrediencie do maslovej zmesi. Miešajte, kým sa nevytvorí jednotné a hladké cesto.

Tvarovanie prstov

Cesto rozdeľte na niekoľko častí a vytvorte z nich valce, z ktorých vytvarujte prsty. Pomocou tupej strany noža urobte zárezy, aby prsty vyzerali realistickejšie. Na konci každého prstu položte mandľu, aby ste vytvorili necht.

Pečenie

Pečte približne 10-15 minút alebo kým prsty mierne nezhnednú.

Dozdobenie

Keď sú prsty ešte teplé, môžete na koniec pridať trochu červeného potravinárskeho farbiva alebo džemu, aby to vyzeralo ako krv za nechtami.

REKLAMA

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

Videorecept na halloweenske prsty

Najčastejšie otázky o halloweenskych prstoch

Môžem použiť iné orechy namiesto mandlí na „nechty“?

Áno, môžete použiť napríklad iné orechy alebo dokonca biele čokoládové kúsky. Dôležité je, aby vzhľadom a veľkosťou pripomínali nechty na prstoch.

Ako dlho môžem tieto prsty skladovať?

Halloweenskeé prsty by mali zostať čerstvé, ak ich skladujete v uzavretej nádobe pri izbovej teplote, približne 3-5 dní.

Môžem pridať iné prísady do cesta, napríklad kakaový prášok alebo škoricu?

Samozrejme! Pridanie kakaového prášku vytvorí tmavšie prsty, zatiaľ čo škorica pridá zaujímavú chuť. Buďte kreatívni!

Čo ak nemám červené potravinárske farbivo alebo džem na „krv“?

Môžete použiť malinový, čerešňový alebo jahodový sirup. Tie majú prirodzene červenú farbu a sladkú chuť, ktorá sa hodí k cestu.

Môžem cesto zmraziť a použiť ho neskôr?

Áno, cesto môžete zmraziť až na mesiac. Keď budete chcieť prsty upiecť, nechajte cesto rozmraziť v chladničke a potom pokračujte v recepte ako zvyčajne.

Myslíte, že deti tieto prsty ochutnajú?

Záleží na dieťati. Niektoré deti milujú kreatívne a zábavné jedlá, zatiaľ čo iné môžu byť trochu opatrnejšie pri niečom, čo vyzerá takto strašidelne. Ideálne je dieťa zapojiť do prípravy prstov, aby videli z čoho sú a ako vznikli.

REKLAMA
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *