Preskočiť na obsah

Jablkové sušienky v štýle Apple Pie, bombastický recept

    Jablkové sušienky v štýle Apple Pie, bombastický recept

    Vitajte v úžasnom svete vôní a chuťových zážitkov, ktoré prinášajú naše špeciálne Jablkové sušienky v štýle Apple Pie! Tieto sušienky sú výnimočným dezertom, ktorý spája klasický nádych tradičného jablkového koláča s jedinečným pôvabom sušienok. Prechádzajúc tou prvou chuťou, čo na vás padne, budete unesení hlbokými tónmi jemného jablkového pyré, ktoré pripomína letné dni strávené zbieraním čerstvých jabĺk.

    Tieto sušienky sú výsledkom starostlivo vybraných surovín a tradičných receptúr, ktoré sa prenášali z pokolenia na pokolenie. Každá sušienka je ručne tvarovaná s láskou a starostlivosťou, aby zaručila, že dostanete ten najlepší chuťový zážitok pri každom súste. V každej sušienke sa skrýva bohatá, jablčná náplň, ktorá je pripravená s najlepšími čerstvými jablkami, hnedým cukrom a trochou citrónovej šťavy, čo dodáva tomuto dezertu jemnú kyslosť a osviežujúci nádych.

    Pre tých, čo milujú klasiku, sušienky sú zakončené štruktúrovanou mriežkou z tenkého a krehkého cesta, ktoré sa pečie do zlatista a dodáva im charakteristický vzhľad jablkového koláča. Každý kúsok je jedinečným umeleckým dielom, ktoré spája kulinársku tradíciu s modernou eleganciou.

    S našimi Jablkovými sušienkami v štýle Apple Pie nejde len o dezert, ide o zážitok, ktorým môžete potešiť svoje zmysly a podeliť sa s rodinou a priateľmi. Nechajte sa unášať do sveta jablkového šťastia a doprajte si túto sladkú lahôdku, ktorá vám bude pripomínať, prečo jesenné obdobie patrí medzi naše obľúbené v roku.

    [sc name=“reklama_1″ ][/sc]

    Ingrediencie na jablkové sušienky v štýle Apple Pie

    • 50 g masla
    • 2 jablká
    • 110 g hnedého cukru
    • Šťava z 1/2 citróna
    • 2 polievkové lyžice jablkovej šťavy alebo cideru
    • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
    • 60 g práškového cukru
    • 2 až 3 čajové lyžičky smotany
    • 1/8 čajovej lyžičky mletého kardamómu

    Cesto

    • 330 g hladkej múky 
    • 5 PL studenej vody  
    • 220 g masla 
    • ½ ČL soli 
    [sc name=“reklama_2″ ][/sc]

    Postup prípravy jablkových sušienok v štýle apple pie

    Príprava cesta

    Všetky ingrediencie na cesto zmiešajte, vysypte na dosku a vypracujte hladké cesto. Potom ho rozdeľte na polovicu, zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky.  

    Varenie

    V hrnčeku rozpustite maslo na strednom až stredne vysokom ohni. Pridajte nakrájané jablká a varte, kým nezačnú mäknúť, 3 až 4 minúty. Pridajte hnedý cukor a citrónovú šťavu, priveďte do varu a varte, kým jablká úplne nezmäknú a tekutina sa nezačne redukovať, ďalšie 3 až 4 minúty. V malej miske spolu rozmiešajte jablkovú šťavu a kukuričný škrob a pridajte ho do hrnca. Varte za stáleho miešania, kým sa zmes nezahustí, asi 1 minúta. Odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.

    Predhriatie rúry

    Predhrejte rúru na 175 °C a plech vysteľte papierom na pečenie.

    Vykrajovanie

    Rozvaľkajte jedno cesto a povykrajujte kruhy. Druhé cesto vyvaľkajte a nakrájajte na tenké pásiky.

    Zostavovanie koláčikov

    Usporiadajte kolieska cesta na plechu na pečenie. Na stred každého dajte 1 polievkovú lyžicu jablkovej zmesi. Položte 2 paralelné pásiky cesta navrch, potom položte ďalšie 2 pásiky kolmo na tie prvé, aby ste vytvorili vzor pleteného košíka (môžete ich aj pozapletať alebo na vrch vykrojiť malé kúsky cesta).

    Pečenie

    Pečte do zlatista, 18 až 20 minút. Potom nechajte vychladnúť na mriežke.

    Poleva

    V malej miske dobre rozmiešajte práškový cukor, smotanu a kardamón. Vychladnuté koláčiky jemne polejte.

    [sc name=“reklama_3″ ][/sc]

    Videorecept na jablkové sušienky v štýle Apple Pie

    Čo sú apple pie koláčiky?

    Apple pie koláčiky sú malé dezerty vytvorené z klasického jablkového koláča, kde je jablková náplň zabalená v kôrke z cesta. Sú to malé, jednohubkové verzie obľúbeného jablkového koláča.

    Ako sa pripravujú apple pie koláčiky?

    Apple pie koláčiky sa pripravujú tým, že sa vyrežú malé kruhy cesta, naplnia sa jablkovou náplňou a potom sa tvarujú do tvaru mriežky. Následne sa pečú v rúre, až kým nezískajú zlatistú farbu.

    Aký je rozdiel medzi apple pie koláčikmi a tradičným jablkovým koláčom?

    Hlavný rozdiel spočíva v ich veľkosti a forme. Apple pie koláčiky sú malé a jednohubkové, zatiaľ čo tradičný jablkový koláč je väčší.

    Ako dlho môžu apple pie koláčiky zostať čerstvé?

    Apple pie koláčiky môžu zostať čerstvé až 2-3 dni, ak sú správne uložené v uzatvorenej nádobe alebo obale so vzduchotesným uzáverom.

    S čím sa apple pie koláčiky podávajú najlepšie?

    Apple pie koláčiky sa často podávajú samostatne alebo s ľahkou polevou na vrchu. Môžete ich tiež servírovať s kopčekom šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

    [sc name=“reklama_end“ ][/sc]
    Ďalšie inšpirácie