Preskočiť na obsah

Gaštanová bábovka s brusnicovou glazúrou, originálny recept

Gaštanová bábovka s brusnicovou glazúrou je skvostným spojením bohatých príchutí a jesenných ingrediencií. Gaštany, ktoré sú jedným z hlavných zložiek, dodávajú bábovke výraznú chuť a štruktúru, zatiaľ čo brusnice pridávajú osviežujúcu kyslosť a farbu. Tento dezert je ideálny pre tých, ktorí hľadajú niečo originálne a výnimočné na sladké zážitky v chladných jesenných dňoch.

Recept vás prevedie krok za krokom procesom prípravy tejto nádhernej bábovky. Od prípravy gaštanových hobliniek až po vytvorenie dokonale vláčneho cesta a pečenie, budete mať jasné inštrukcie, ako dosiahnuť dokonalý výsledok. Brusnicová glazúra, ktorá je použitá na ozdobenie, dodáva dezertu nádhernú vizuálnu príťažlivosť a bohatstvo chute.

Tento recept je nielen lahodný, ale aj pomerne jednoduchý na prípravu, takže aj tí, ktorí nie sú profesionálnymi pekármi, sa môžu pustiť do tvorby tohto jedinečného dezertu. Gaštanová bábovka s brusnicovou glazúrou je perfektným doplnkom k čaju alebo káve na zahriatie po prechádzke v jesennom počasí alebo na oslavu s rodinou a priateľmi.

Tento recept nie len oslavuje chuť gaštanov a brusníc, ale aj prináša do vašej kuchyne charakteristickú jesennú atmosféru. Buďte pripravení na komplimenty a chválu od tých, ktorí budú mať tú česť ochutnať túto výnimočnú gaštanovú bábovku s brusnicovou glazúrou. Zážitok z jej prípravy a chuťová explózia zaručujú nezabudnuteľný výsledok.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na gaštanovú bábovku s brusnicovou glazúrou

Na bábovku

Na brusnicovú glazúru

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy gaštanovej bábovky s brusnicovou glazúrou

Príprava rúry

Rúru predhrejte na 180°C a pripravte formu na bábovku tým, že ju dôkladne vymažte maslom alebo vysteľte papierom na pečenie.

Šľahanie

V mise vyšľahajte maslo s cukrom do krémova. Postupne pridávajte vajcia jedno po druhom a šľahajte ich do hladka. Pridajte gaštanové pyré a vanilkový extrakt do zmesi a dobre ich premiešajte.

Miešanie

V druhej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Postupne pridávajte túto suchú zmes do maslovej zmesi striedavo s mliekom. Začnite a skončite s múkou. Dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli hladké cesto. Hotové cesto prelejte do pripravenej formy na bábovku.

Pečenie

Vložte formu s cestom do predhriatej rúry a pečte ju asi 45-50 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu bábovky nevyjde čisté. Potom vyberte bábovku z rúry a nechajte ju úplne vychladnúť.

Príprava brusnicovej glazúry

V malej mise zmiešajte brusnicový džem s citrónovou šťavou. Postupne pridávajte práškový cukor a miešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu glazúry. Ak je príliš hustá, pridajte 1-2 lyžice horúcej vody, aby ste dosiahli požadovanú konzistenciu.

Glazúrovanie a podávanie

Keď je bábovka úplne vychladnutá, prelejte ju pripravenou brusnicovou glazúrou. Podávajte vychladnutú so šľahačkou alebo so zmrzlinou.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na gaštanovú bábovku s brusnicovou glazúrou

Najčastejšie otázky o gaštanovej bábovke s brusnicovou glazúrou

Kde môžem získať gaštanovú múku a gaštanové pyré?

Gaštanovú múku a gaštanové pyré môžete často nájsť v špecializovaných obchodoch so surovinami na pečenie alebo vo veľkých supermarketoch. Ak ich tam nenájdete, môžete skúsiť hľadať v obchodoch so surovinami pre zdravé varenie alebo online.

Môžem použiť iný džem namiesto brusnicového?

Áno, samozrejme! Ak nie ste fanúšikom brusníc, môžete experimentovať s inými druhmi džemov podľa vášho vkusu. Malinový, jahodový alebo broskyňový džem môžu byť skvelou voľbou.

Aké je najlepšie miesto na skladovanie gaštanovej bábovky?

Gaštanovú bábovku by ste mali skladovať pri izbovej teplote, pokrytú potravinovou fóliou alebo v hermeticky uzavretej nádobe. To pomôže zachovať jej čerstvosť. Ak použijete brusnicovú glazúru, odporúča sa ju skladovať v chladničke.

Dá sa gaštanovú bábovku zmraziť?

Áno, gaštanovú bábovku môžete zmraziť. Pred zmrazením odporúčame odstrániť brusnicovú glazúru a chladiť bábovku vo vzduchotesnej nádobe alebo v hermeticky uzavretej fólii. Zamraziť ju môžete po dobu 1-2 mesiacov. Pred podávaním nechajte bábovku rozmraziť pri izbovej teplote a znova prelejte brusnicovou glazúrou.

Môžem vytvoriť vlastný gaštanový pyré alebo je lepšie použiť hotové?

Môžete si pripraviť vlastné gaštanové pyré, ale to môže byť časovo náročné. Hotové gaštanové pyré je pohodlnou voľbou a často kvalitné. Ak sa rozhodnete vytvoriť vlastné pyré, musíte uvariť a očistiť gaštany, čo môže byť komplikovanejšie.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Skip to content