Preskočiť na obsah

Malinový meringue koláč, výborný recept

Malinový meringue koláč je skvost medzi letnými dezertami. Pohľad na tento koláč je ako pohľad na dielo umenia – s jemným chrumkavým korpusom, bohatou malinovou náplňou a špičkami bielkového vrchu tvarovaného do kreatívnych tvarov. Je to skutočný potešenie pre oči aj chuťové poháriky.

Maliny v tomto koláči pridávajú svoju charakteristickú kyslosť, ktorá perfektne vyvažuje sladkosť meringue a chrumkavého korpusu. Táto kombinácia sladkého a kyslého je priam stvorená pre letné dni, keď chceme vychutnať niečo ľahké, ale zároveň uspokojiť našu túžbu po sladkom.

Pri príprave tohto koláča je dôležité venovať pozornosť každému detailu. Základ koláča – cesto – musí byť dokonale vypečené do zlatista. Malinová náplň, čerstvá a plná ovocnej chuti, sa potom vyleje do vychladnutého korpusu a nechá sa stuhnúť.

Vrch koláča je skutočnou hviezdou. Meringue, vytvorená šľahaním bielkov s cukrom do tuha, vytvára nádherný kontrast k hladkej malinovej náplni. Tento snehový vrch sa potom pečie v rúre, kým nezíska jemnú zlatistú farbu, ktorá dodáva koláču ešte atraktívnejší vzhľad.

Malinový meringue koláč je ideálnym dezertom pre každého, kto má rád kombináciu sladkého a kyslého. Je to ideálna voľba pre letné oslavy alebo len pre chvíľu oddychu pri šálke kávy. Nech už ho podávate kedykoľvek, je to istota úspechu.

Príprava tohto koláča môže byť pre niekoho výzvou, ale výsledok stojí za to. Každý kúsok tohto koláča je príjemným zážitkom bohatých chutí a textúr, ktoré budú milovať všetci milovníci sladkostí. Tak prečo sa nepustiť do prípravy tohto výnimočného koláča? S trochou trpezlivosti a precíznosti môžete vytvoriť dezert, ktorý oslní každého, kto ho ochutná.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na malinový meringue koláč

Cesto

Náplň

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy malinového meringue koláča

Príprava rúry

Rúru si predhrejeme na 180 °C a dno a boky okrúhlej formy poriadne vymažeme maslom.

Miešanie ingrediencií

V mise zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridáme nakrájané maslo a rukou miešame, kým nebude pripomínať drobenku.

Šľahanie

V druhej mise si vyšľaháme vajíčko, vanilkový extrakt a plnotučné mlieko. Vmiešame do múčnej zmesi a vymiesime lepkavé cesto, ktoré povtláčame na dno a boky pripravenej formy.

Príprava snehu

Z bielkov vyšľaháme sneh. Postupne po lyžiciach zašľaháme cukor, kým nebude sneh tuhý a lesklý.

Pridanie malín

Nakoniec do snehovej náplne jemne vmiešame maliny a nanesieme na pripravené cesto.

Pečenie

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 30-35 minút alebo kým nebude vrch zlatohnedý. Pred podávaním vychladíme.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na malinový meringue koláč

Najčastejšie otázky o malinovom meringue koláči

Čo je malinový meringue koláč?

Malinový meringue koláč je dezert, ktorý sa skladá z kruchého cestového korpusu, malinovej náplne a vrstvy meringue alebo bielkového snehu na vrchu.

Je malinový meringue koláč ťažký na prípravu?

Príprava malinového meringue koláča si vyžaduje trochu trpezlivosti a pozornosti k detailom, ale nie je technicky príliš náročná. Najdôležitejšie je pripraviť všetky tri časti koláča správne – chrumkavé cesto, malinovú náplň a meringue vrstvu.

Môžem nahradiť maliny iným ovocím?

Áno, maliny môžu byť nahradené iným kyslým ovocím, ako sú čučoriedky, ríbezle alebo čerešne. Dôležité je, aby ovocie dodávalo dostatočnú kyslosť, ktorá by vyvážila sladkosť meringue vrstvy.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Skip to content