Preskočiť na obsah

Výborné škoricové hniezda, rýchly recept

Škoricové slimáky z kysnutého cesta sú sladkou lahôdkou, ktorá nás láka svojou vôňou a chuťou už pri samotnom pohľade. Tieto malé škoricové hniezda, tiež známe ako cinnamon rolls, sú špeciálnym pokrmom, ktorý sa považuje za skutočnú delikatesu.

Tento tradičný dezert na mäkučké škoricové hniezda sa vyznačuje svojou mäkkou a vláčnou textúrou, ktorá sa krásne rozplýva v ústach. Zvonku sú pokryté sladkou škoricovou polevou, ktorá dodáva slimákom neodolateľnú arómu a sladkú chuť. Ich tvar evokuje pri prvom pohľade slimáka, čo im dáva jedinečný a rozpoznateľný vzhľad.

Príprava škoricových slimákov je trochu náročnejšia, no výsledok určite stojí za to. Okrem príjemného času stráveného v kuchyni budete odmenení sladkým zákuskom, ktorý si budete chcieť dopriať znova a znova.

Škoricové slimáky s polevou sú obľúbené po celom svete a často sa podávajú ako sladké raňajky, dezert alebo pochúťka k šálke horúcej kávy. Ich chuť a vôňa vás budú sprevádzať do príjemného sveta sladkostí a potešenia.

Takže, ak máte radi škoricu a sladké dobroty, neváhajte si pripraviť tieto výborné škoricové hniezda. Ich vôňa a chuť vás okamžite potešia a spravia z vášho dňa niečo špeciálne.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na škoricové hniezda

Cesto

Náplň

Poleva

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy škoricových hniezd

Príprava rúry

Rúru si predhrejeme na 200 °C a pekáč poriadne vymažeme maslom.

Droždie

Mlieko mierne zohrejeme a dáme do misky. Prisypeme droždie a necháme 5 – 10 minút odstáť, kým sa droždie neaktivuje.

Miešanie ingrediencií

V mise od kuchynského robota zmiešame preosiatu múku, cukor a soľ. Pridáme mlieko, vajcia a zamiešame. Postupne pridávame po lyžiciach zmäknuté maslo a miešame, kým sa nezapracuje. Miesime ešte asi 5 minút, kým nebude cesto hladké.

Kysnutie

Misu si vymažeme olejom. Vložíme do nej cesto a prikryjeme čistou utierkou. Necháme kysnúť pri izbovej teplote, kým nezdvojnásobí svoj objem (1 – 2 hodiny).

Príprava náplne

Medzitým si pripravíme náplň. V mise zmiešame zmäknuté maslo, cukor, škoricu a soľ.

Pečenie

Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a posypeme múkou. Rozvaľkáme ho do štvorca a navrch rovnomerne natrieme plnku ( až po okraje). Zrolujeme, konce odrežeme a nakrájame na 12 rovnakých kúskov. Takto nakrájané cesto umiestnime na pripravený pekáč reznou stranou nadol. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme pri izbovej teplote, kým nezdvojnásobia svoj objem (asi 1 hodinu). Dáme do rúry a pečieme 20 – 25 minút. Vyberieme z rúry a necháme asi 20 minút chladnúť.

Príprava polevy

Vo väčšej mise vyšľaháme smotanový syr s maslom. Pridáme cukor a vanilku a vyšľaháme do hladka. Vrch škoricových roliek potrieme rovnomerne polevou, kým sú ešte mierne teplé.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na škoricové hniezda

Najčastejšie otázky o škoricových slimákoch

Aké sú hlavné ingrediencie potrebné na prípravu škoricových hniezd?

Hlavné ingrediencie na prípravu škoricových slimákov zahŕňajú múku, droždie, mlieko, cukor, maslo, škoricu a soľ. Okrem toho budete potrebovať aj prísady na prípravu škoricovej náplne a polevy.

Aké je správne cesto na škoricové hniezda?

Správne cesto na škoricové slimáky by malo byť vláčne, mäkké a elastické. Jeho príprava zahŕňa miešanie a kysnutie, aby sa dosiahla tá správna konzistencia.

Ako správne zavinúť škoricové hniezda?

Po rozvaľkaní cesta na škoricové slimáky sa naň nanesie škoricová náplň a potom sa zavinú do tvaru zavináča. Potom sa slimáky uložia na plech a nechajú kysnúť až do ich zdvojnásobenia.

Ako pripraviť škoricovú polevu pre hniezda?

Škoricová poleva pre škoricové slimáky sa zvyčajne skladá z masla, práškového cukru, vanilkového extraktu a škoricovej hmoty. Tieto ingrediencie sa dôkladne premiešajú, aby vznikla hladká a krémová poleva.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie