Preskočiť na obsah

Chrumkavé paradajkové placky, recept na zeleninové placky Tomato keftedes

Tomatokeftedes, tiež známe ako paradajkové alebo zeleninové placky, sú tradičným gréckym jedlom, ktoré sa vyrába z paradajok a ďalších prísad. Tieto chrumkavé paradajkové placky majú výraznú chuť paradajok a sú jemné a krehké.

Hlavnou ingredienciou v tomatokeftedes je čerstvá paradajka, ktorá je najlepšie nakrájaná na malé kúsky a vyžmýkaná zo šťavy. K paradajkám sa pridáva hladká múka, ktorá pomáha plackám získať správnu konzistenciu. Ďalej sa pridávajú cibuľa, petržlen a rôzne bylinky, ktoré obohacujú chuť jedla.

Po vytvorení cesta sa z neho tvarujú malé placky, ktoré sa opražia na panvici s olejom, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú voňať výrazne po paradajkách a bylinkách. Tomatokeftedes sa podávajú horúce ako predjedlo, s prílohou alebo s dipom.

Tieto zdravé zeleninové placky sú obľúbené v gréckej kuchyni a je veľmi populárne medzi milovníkmi paradajok. Má sviežu chuť a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa radi stravujú zdravo a chutne. Tomatokeftedes je tiež skvelou voľbou pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäsové produkty.

Vyskúšajte si pripraviť chrumkavé paradajkové placky tomatokeftedes doma a objavte grécky šarm v jedle plnom paradajkových aróm. Tieto placky sú skvelou alternatívou k bežným jedlám a môžu sa stať obľúbenou pochúťkou na vašom stole.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na paradajkové placky

Dresing

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy paradajkových placiek

Krájanie a miešanie

V miske zmiešame múku a prášok do pečiva. V strede vytvoríme malú jamku a pridáme nadrobno nakrájané paradajky ( prípadne pol nastrúhať a pol nakrájať), nastrúhanú cuketu a nadrobno nakrájanú cibuľu.

Sekanie a miešanie

Pomocou vidličky nahrubo nasekáme syr feta a pridáme do misy. Nakoniec pridáme nasekanú mätu, bazalku a petržlenovú vňať. Osolíme, okoreníme a prisypeme oregano. Poriadne zamiešame.

Smaženie

Na panvici si rozohrejeme olej. Z cesta pomocou polievkovej lyžice odoberieme a vytvarujeme placku. Smažíme do zlatista 3 – 5 minút.

Zbavenie sa oleja

Hotové placky vyberáme na papierovú utierku, aby nasala prebytočný olej.

Príprava dresingu

V miske zmiešame grécky jogurt s červenou paprikou  Podávame ako dresing k plackám.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na paradajkové placky

Najčastejšie otázky o paradajkových plackách

Čo sú tomatokeftedes?

Tomatokeftedes sú grécke paradajkové placky, ktoré sa vyrábajú z čerstvých paradajok a ďalších prísad.

Ako chutia tomatokeftedes?

Tomatokeftedes majú výraznú chuť paradajok. Sú jemné, krehké a majú sviežu chuť po bylinkách.

Aké sú hlavné ingrediencie v tomatokeftedes?

Hlavnou ingredienciou sú čerstvé paradajky, strúhanka, cesnak, cibuľa, petržlen a rôzne bylinky.

Sú tomatokeftedes vhodné pre vegetariánov a vegánov?

Áno, tomatokeftedes sú vhodné pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahujú žiadne mäsové produkty.

Ako sa pripravujú tomatokeftedes?

Paradajky sa nakrájajú na malé kúsky a vymačkajú zo šťavy. Potom sa zmiešajú s ostatnými ingredienciami a tvarujú sa malé placky. Placky sa opražia na panvici s olejom, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

Ako sa tomatokeftedes podávajú?

Tomatokeftedes sa podávajú horúce ako predjedlo, s prílohou alebo s dipom.

Aké sú výhody konzumácie tomatokeftedes?

Tomatokeftedes obsahujú čerstvé paradajky, ktoré sú bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Taktiež sú bezlepkové a vhodné pre tých, ktorí preferujú zdravšiu stravu.

Môžem tomatokeftedes pripraviť vopred a ohriať si ich neskôr?

Áno, tomatokeftedes môžete pripraviť vopred a potom si ich ohriať pred podávaním. Je však najlepšie ich podávať čerstvé a teplé, aby si zachovali svoju chuť a krehkosť.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie