Preskočiť na obsah

Halloweenska pizza, fantastický recept

V tomto strašidelnom období, keď sa hranice medzi svetmi stenšujú a duše zosnulých nás navštevujú, je ideálna chvíľa zavolať priateľov a rodinu na spoločné strašidelné oslavy. A čo by mohlo byť lepším stredobodom týchto osláv ako halloweenska pizza, ktorá vás okrem chuti zaujme aj svojím zaujímavým vzhľadom?

Halloweenska pizza nie je len obyčajná pizza. Je to kombinácia tradícií, kreativity a chutí, ktoré odzrkadľujú atmosféru tohto špeciálneho sviatku. Predstavte si klasické ingrediencie, ktoré milujete, no zdobené tak, aby vyvolávali úsmev alebo možno aj zimomriavky na chrbte. Tekvičkové tvary šunky, olivové pavúčiky či mozzareloví duchovia – všetko to robí túto pizzu absolútnou hviezdou večera.

Ale nie je to len o vzhľade. Kvalitné suroviny, voňavé bylinky a lahodné cesto robia z tejto pizze gurmánsky zážitok, ktorý bude zaručene chutiť všetkým prítomným. Navyše, príprava Halloweenskej pizze je skvelým spôsobom, ako zapojiť deti do varenia a dať im možnosť vyjadriť svoju kreativitu.

Takže, keď začujete tiché šepoty vetra medzi stromami a uvidíte prvé príznaky príchodu dušičiek, je čas zahriať rúru a pripraviť si túto unikátnu pochúťku. Potešte svojich blízkych a priateľov touto nezabudnuteľnou Halloweenovou pizzou a zapojte do jej prípravy aj celú rodinu. Jej čarodejnícke kúzlo a neodolateľná chuť vám zaručene prinesú nekončiacu radosť a zábavu.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na halloweensku pizzu

Cesto

Pizza

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy halloweenskej pizze

Predhriatie rúry

Rúru si predhrejte na 220°C.

Aktivácia droždia

V malej miske zmiešajte teplú vodu, cukor a sušené droždie. Nechajte asi 5-10 minút odstáť, kým zmes nezačne bublať.

Vypracovanie cesta

Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Do stredu vytvorte jamku a do nej pridajte droždie, ktoré ste nechali kysnúť a olivový olej. Pomocou drevenej lyžice (alebo rúk) pomaly premiešajte suroviny, kým nezískate hladké cesto. Vložte cesto na pomúčenú pracovnú plochu a mieste asi 10 minút, kým nebude hladké a pružné.

Kysnutie cesta

Cesto vložte do misky, pokryte uterákom alebo plastovým obalom a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1-2 hodiny, alebo kým sa objem zdvojnásobí.

Nanesenie základu na pizzu

Po zdvojnásobení objemu cesto vytiahnite, znova pár minút premieste na pomúčenej ploche a rozvaľkajte do požadovaného tvaru. Rovnomerne naneste vrstvu paradajkového pretlaku alebo kečupu, pridajte korenie na pizzu alebo oregano a posypte vrstvou mletého syra.

Dekorovanie

Duchovia: Z mozzarelly vykrojte tvar duchov pomocou nožíka alebo formičky. Umiestnite ich na pizzu.
Tekvičky: Šunku alebo salámu vykrojte do tvaru tekvičky. Môžete použiť formičku alebo nožík.
Pavučiny: Zo zvyšného cesta môžete vytvarovať pavučiny. Ak vám nezostalo cesto môžete použiť syr alebo napríklad papriku.
Pavúci: Z čiernych olív vytvorte malé pavúčiky – celé olivy budú telo a polovice alebo štvrtiny olivy budú nohy.

Pečenie

Pizzu vložte do predhriatej rúry a pečte 12-15 minút alebo do zlatista. Pred podávaním ozdobte čerstvou bazalkou alebo inými bylinkami.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na halloweensku pizzu

Najčastejšie otázky o halloweenskej pizze

Môžem použiť hotové cesto na pizzu?

Áno, môžete použiť hotové cesto z obchodu, ak nemáte čas pripraviť si vlastné. V tom prípade sa odporúča vybrať kvalitné cesto bez pridaných konzervantov.

Aké iné Halloweenske tvary môžem použiť na ozdobenie pizze?

Môžete byť kreatívni! Skúste tvary ako čarodejnícke klobúky, kosti, múmie alebo netopiere. Môžete tiež vytvoriť scénu z pochovania s použitím olív ako kamienkov a papriky ako rakvy.

Akú omáčku na základ by som mal použiť na Halloweensku pizzu?

Tradičná paradajková omáčka je skvelá, ale pre zmenu môžete skúsiť aj omáčku z pražených červených paprík alebo bylinkové pesto.

Aké syry sa najlepšie hodia na túto pizze?

Mozzarella je klasika, ale môžete pridať aj ďalšie syry ako cheddar, parmezán alebo gorgonzolu pre hlbšiu chuť.

Ako môžem uchovať zvyšky Halloweenskej pizze?

Uchovávajte v chladničke v uzavretej nádobe maximálne 2-3 dni. Pred opätovným podávaním ju môžete znova zohriať v rúre.

Mám obavy, že moje deti nebudú chcieť jesť „strašidelnú“ pizzu. Ako ich k tomu mám namotivovať?

Je dôležité zapojiť deti do prípravy a nechať ich vybrať si svoje obľúbené ingrediencie. Keď vidia, ako sa pizza tvorí a môžu sa zúčastniť, je pravdepodobnejšie, že budú mať záujem ochutnať svoje dielo.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie