Preskočiť na obsah

Grilované avokádo, skvelý TIP na letné grilovanie

Grilované avokádo s bylinkami je jedinečný spôsob, ako si vychutnať toto populárne a zdravé ovocie. Jeho jemná chuť a krémová textúra sa stávajú ešte bohatšími a intenzívnejšími vďaka grilovaniu, čo vytvára nový gastronomický zážitok.

Príprava grilovaného avokáda je veľmi jednoduchá. Avokádo sa rozreže na polovicu a odstráni sa kôstka. Pred grilovaním sa polovice avokáda potrú olivovým olejom, posolia a okorenia podľa chuti. Potom sa avokádo umiestni na gril reznou stranou dole a griluje sa približne 5 až 7 minút.

Grilované avokádo môže byť servírované rôznymi spôsobmi. Môže sa naplniť rôznymi náplňami, napríklad bylinkami a cherry paradajkami, paradajkovou salsou, kuskusom alebo quinou. Ďalšou možnosťou je pridať grilované avokádo do šalátu alebo taco. Môže sa tiež podávať s jogurtovou alebo cesnakovou omáčkou.

Okrem toho, grilované avokádo je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, ktoré sú dobré pre srdce, mozog a celkové zdravie.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na grilované avokádo

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy grilovaného avokáda

Príprava grilu

Rozohrejeme si gril.

Miešanie ingrediencií

Do menšej misky si dáme olej, cesnak, limetkovú kôru, limetkovú šťavu, oregano, soľ, čierne korenie a červenú papriku. 

Prekrojenie a grilovanie

Avokáda prepolíme a odstránime kôstky. Pokvapkáme olejom a grilujeme asi 2 minúty z každej strany, kým sa na avokáde nespravia viditeľné stopy po grilovaní.  

Podávanie

Odoberieme z grilu a odstránime z neho dužinu. Avokádo pokvapkáme pripravenou zmesou a ozdobíme koriandrom, morskou soľou a plátkami limetky.  

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na grilované avokádo

Najčastejšie otázky o grilovanom avokáde

Ako dlho treba grilovať avokádo?

Grilované avokádo sa obvykle griluje približne 5-7 minút, ale doba grilovania sa môže líšiť v závislosti od veľkosti avokáda a teploty grilu.

Je potrebné avokádo pred grilovaním olúpať?

Nie je nutné olúpať avokádo pred grilovaním. Môžete ho grilovať s vnútornou stranou dole a šupkou na mieste. Po grilovaní môžete šupku odstrániť ľahko vidličkou alebo nožom.

Aké bylinky alebo korenia sa najlepšie hodia k grilovanému avokádu?

K grilovanému avokádu sa skvele hodia bylinky a korenia ako čili korenie, cesnakový prášok, koriander, bazalka alebo limetková šťava, ktoré dodajú chuť a osvieženie.

Ako sa avokádo servíruje po grilovaní?

Grilované avokádo môže byť servírované samostatne s ľahkou sezónou soľou a čiernym korením alebo ako súčasť rôznych jedál, ako sú šaláty, tacos, sendviče alebo guacamole.

Je grilované avokádo vhodné pre vegánov a vegetariánov?

Áno, grilované avokádo je vhodné pre vegánov a vegetariánov, pretože avokádo je rastlinného pôvodu a neobsahuje žiadne živočíšne produkty.

Môžem použiť mrazené avokádo na grilovanie?

Mrazené avokádo nie je ideálne na grilovanie, pretože jeho textúra a chuť sa môžu zmeniť po rozmrazení. Najlepšie je používať čerstvé avokádo na grilovanie, ktoré je správne zrelé.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie