Preskočiť na obsah

Grilované avokádo, skvelý TIP na letné grilovanie

Grilované avokádo - skvelý TIP na letné grilovanie

Grilované avokádo s bylinkami je jedinečný spôsob, ako si vychutnať toto populárne a zdravé ovocie. Jeho jemná chuť a krémová textúra sa stávajú ešte bohatšími a intenzívnejšími vďaka grilovaniu, čo vytvára nový gastronomický zážitok.

Príprava grilovaného avokáda je veľmi jednoduchá. Avokádo sa rozreže na polovicu a odstráni sa kôstka. Pred grilovaním sa polovice avokáda potrú olivovým olejom, posolia a okorenia podľa chuti. Potom sa avokádo umiestni na gril reznou stranou dole a griluje sa približne 5 až 7 minút.

Grilované avokádo môže byť servírované rôznymi spôsobmi. Môže sa naplniť rôznymi náplňami, napríklad bylinkami a cherry paradajkami, paradajkovou salsou, kuskusom alebo quinou. Ďalšou možnosťou je pridať grilované avokádo do šalátu alebo taco. Môže sa tiež podávať s jogurtovou alebo cesnakovou omáčkou.

Okrem toho, grilované avokádo je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, ktoré sú dobré pre srdce, mozog a celkové zdravie.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na grilované avokádo

Postup prípravy grilovaného avokáda

Príprava grilu

Rozohrejeme si gril.

Miešanie ingrediencií

Do menšej misky si dáme olej, cesnak, limetkovú kôru, limetkovú šťavu, oregano, soľ, čierne korenie a červenú papriku. 

Prekrojenie a grilovanie

Avokáda prepolíme a odstránime kôstky. Pokvapkáme olejom a grilujeme asi 2 minúty z každej strany, kým sa na avokáde nespravia viditeľné stopy po grilovaní.  

Podávanie

Odoberieme z grilu a odstránime z neho dužinu. Avokádo pokvapkáme pripravenou zmesou a ozdobíme koriandrom, morskou soľou a plátkami limetky.  

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na grilované avokádo

Najčastejšie otázky o grilovanom avokáde

Ako dlho treba grilovať avokádo?

Grilované avokádo sa obvykle griluje približne 5-7 minút, ale doba grilovania sa môže líšiť v závislosti od veľkosti avokáda a teploty grilu.

Je potrebné avokádo pred grilovaním olúpať?

Nie je nutné olúpať avokádo pred grilovaním. Môžete ho grilovať s vnútornou stranou dole a šupkou na mieste. Po grilovaní môžete šupku odstrániť ľahko vidličkou alebo nožom.

Aké bylinky alebo korenia sa najlepšie hodia k grilovanému avokádu?

K grilovanému avokádu sa skvele hodia bylinky a korenia ako čili korenie, cesnakový prášok, koriander, bazalka alebo limetková šťava, ktoré dodajú chuť a osvieženie.

Ako sa avokádo servíruje po grilovaní?

Grilované avokádo môže byť servírované samostatne s ľahkou sezónou soľou a čiernym korením alebo ako súčasť rôznych jedál, ako sú šaláty, tacos, sendviče alebo guacamole.

Je grilované avokádo vhodné pre vegánov a vegetariánov?

Áno, grilované avokádo je vhodné pre vegánov a vegetariánov, pretože avokádo je rastlinného pôvodu a neobsahuje žiadne živočíšne produkty.

Môžem použiť mrazené avokádo na grilovanie?

Mrazené avokádo nie je ideálne na grilovanie, pretože jeho textúra a chuť sa môžu zmeniť po rozmrazení. Najlepšie je používať čerstvé avokádo na grilovanie, ktoré je správne zrelé.

REKLAMA
14x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *