Obsah
Grilované avokádo s bylinkami je jedinečný spôsob, ako si vychutnať toto populárne a zdravé ovocie. Jeho jemná chuť a krémová textúra sa stávajú ešte bohatšími a intenzívnejšími vďaka grilovaniu, čo vytvára nový gastronomický zážitok.
Príprava grilovaného avokáda je veľmi jednoduchá. Avokádo sa rozreže na polovicu a odstráni sa kôstka. Pred grilovaním sa polovice avokáda potrú olivovým olejom, posolia a okorenia podľa chuti. Potom sa avokádo umiestni na gril reznou stranou dole a griluje sa približne 5 až 7 minút.
Grilované avokádo môže byť servírované rôznymi spôsobmi. Môže sa naplniť rôznymi náplňami, napríklad bylinkami a cherry paradajkami, paradajkovou salsou, kuskusom alebo quinou. Ďalšou možnosťou je pridať grilované avokádo do šalátu alebo taco. Môže sa tiež podávať s jogurtovou alebo cesnakovou omáčkou.
Okrem toho, grilované avokádo je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, ktoré sú dobré pre srdce, mozog a celkové zdravie.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na grilované avokádo
- 2 PL olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL limetová kôra
- 1 ČL limetková šťava
- 1 ČL oregano
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- 2 avokáda
- Čerstvý koriander, morská soľ a plátky limetky na servírovanie
Postup prípravy grilovaného avokáda
Príprava grilu
Rozohrejeme si gril.
Miešanie ingrediencií
Do menšej misky si dáme olej, cesnak, limetkovú kôru, limetkovú šťavu, oregano, soľ, čierne korenie a červenú papriku.
Prekrojenie a grilovanie
Avokáda prepolíme a odstránime kôstky. Pokvapkáme olejom a grilujeme asi 2 minúty z každej strany, kým sa na avokáde nespravia viditeľné stopy po grilovaní.
Podávanie
Odoberieme z grilu a odstránime z neho dužinu. Avokádo pokvapkáme pripravenou zmesou a ozdobíme koriandrom, morskou soľou a plátkami limetky.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na grilované avokádo
Najčastejšie otázky o grilovanom avokáde
Ako dlho treba grilovať avokádo?
Grilované avokádo sa obvykle griluje približne 5-7 minút, ale doba grilovania sa môže líšiť v závislosti od veľkosti avokáda a teploty grilu.
Je potrebné avokádo pred grilovaním olúpať?
Nie je nutné olúpať avokádo pred grilovaním. Môžete ho grilovať s vnútornou stranou dole a šupkou na mieste. Po grilovaní môžete šupku odstrániť ľahko vidličkou alebo nožom.
Aké bylinky alebo korenia sa najlepšie hodia k grilovanému avokádu?
K grilovanému avokádu sa skvele hodia bylinky a korenia ako čili korenie, cesnakový prášok, koriander, bazalka alebo limetková šťava, ktoré dodajú chuť a osvieženie.
Ako sa avokádo servíruje po grilovaní?
Grilované avokádo môže byť servírované samostatne s ľahkou sezónou soľou a čiernym korením alebo ako súčasť rôznych jedál, ako sú šaláty, tacos, sendviče alebo guacamole.
Je grilované avokádo vhodné pre vegánov a vegetariánov?
Áno, grilované avokádo je vhodné pre vegánov a vegetariánov, pretože avokádo je rastlinného pôvodu a neobsahuje žiadne živočíšne produkty.
Môžem použiť mrazené avokádo na grilovanie?
Mrazené avokádo nie je ideálne na grilovanie, pretože jeho textúra a chuť sa môžu zmeniť po rozmrazení. Najlepšie je používať čerstvé avokádo na grilovanie, ktoré je správne zrelé.