Pivo je jednou z najobľúbenejších letných ingrediencií nielen na pitie, ale aj v kuchyni. Od pikantných marinád po sladké dezerty, pivo môže ponúknuť unikátnu chuť a hĺbku mnohým jedlám. Pridanie piva do vašich obľúbených receptov môže vytvoriť úplne nové chuťové kombinácie a zážitky.
Obsah
Tu je niekoľko receptov, ktoré zahŕňajú tento skvelý a osviežujúci nápoj. Od pikantných klobás cez jemný pivný chlieb až po sladký pivný koláč, tieto recepty vás prekvapia svojou jedinečnosťou a chutným zážitkom.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Varená klobása v pive
Klobása v pive je skvelý letný recept, ktorý je ľahko prispôsobiteľný podľa toho, aké druhy piva a klobásy máte radi. Môžete použiť tmavé pivo pre silnejšiu alebo svetlé pivo pre jemnejšiu chuť.
Ingrediencie na varenú klobásu v pive
Postup prípravy varenej klobásy v pive
Klobásy a cibuľu vložte do hrnca, pridajte pivo, soľ a korenie. Prikryte a nechajte variť na strednom ohni asi 20 minút. Potom klobásy opečte na grile aby získali chrumkavý povrch.
Marináda z piva na grilované kuracie mäso
Pivo je skvelé na vytváranie chutných a jednoduchých marinád. Jednoducho zmiešajte pivo, sójovú omáčku, med, cesnak, korenie a nechajte kuracie mäso marinovať v tejto zmesi aspoň niekoľko hodín pred grilovaním.
Ingrediencie na marinádu z piva
- 1 fľaša svetlého piva
- 4 kuracie prsia
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice medu
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
Postup prípravy marinády z piva
V mise zmiešajte pivo, sójovú omáčku, med a cesnak. Pridajte kuracie mäso a nechajte marinovať 2-4 hodiny. Potom kuracie mäso opečte na grile.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Pivný chlieb
Pivný chlieb je jednoduchý na prípravu a je skvelou prílohou k akejkoľvek večeri. Pivo dodáva chlebu jemnú chuť a jeho oxid uhličitý pomáha pri kysnutí.
Ingrediencie na pivný chlieb
- 3 hrnčeky hladkej chlebovej múky
- 1 lyžica cukru
- 1 lyžička soli
- 1 fľaša tmavého piva
Postup prípravy pivného chleba
V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie, pridajte pivo a premiešajte, kým sa nevytvorí cesto. Cesto preložte do formy na chlieb a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 45 minút.
Pivné rezance
Pridanie piva do cesta pre rezance môže pridať novú úroveň chuti. Pivné rezance sú skvelým doplnkom k mnohým pokrmom, najmä keď sú podávané s omáčkou, ktorá dopĺňa chuť piva v rezancoch.
Ingrediencie na pivné rezance
Postup prípravy pivných rezancov
V mise zmiešajte všetky ingrediencie, kým sa nevytvorí pružné cesto. Vyvaľkajte ho na tenko a nakrájajte na rezance. Rezance varte vo vriacej osolenej vode 3-4 minúty.
Pivný koláč
Pre tých, ktorí milujú sladkosti, pivný koláč je jedinečným a chutným dezertom, ktorý určite zaujme vašich hostí. Pivo môže pomôcť vytvoriť vláčny a vlhký koláč s jedinečnou chuťou.
Ingrediencie na pivný koláč
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 fľaša tmavého piva
- 1/2 hrnčeka masla
- 2 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup prípravy pivných rezancov
V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. Pridajte maslo, vajcia a pivo a premiešajte. Cesto preložte do formy na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 45-50 minút.
Pivo môže byť skvelým doplnkom k mnohým pokrmom a okrem toho je skvelým pomocníkom pri experimentovaní s novými chuťami v kuchyni. S týmito receptami a trochou kreativity môžete vytvoriť úžasné jedlá, ktoré zdôraznia jedinečnú chuť vášho obľúbeného piva. Nebojte sa v tomto lete vyskúšať niečo nové a začnite využívať pivo v kuchyni.