Preskočiť na obsah

Pivo v kuchyni, rozmanité recepty s týmto obľúbeným letným nápojom

Pivo je jednou z najobľúbenejších letných ingrediencií nielen na pitie, ale aj v kuchyni. Od pikantných marinád po sladké dezerty, pivo môže ponúknuť unikátnu chuť a hĺbku mnohým jedlám. Pridanie piva do vašich obľúbených receptov môže vytvoriť úplne nové chuťové kombinácie a zážitky.

Tu je niekoľko receptov, ktoré zahŕňajú tento skvelý a osviežujúci nápoj. Od pikantných klobás cez jemný pivný chlieb až po sladký pivný koláč, tieto recepty vás prekvapia svojou jedinečnosťou a chutným zážitkom.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Varená klobása v pive

Klobása v pive je skvelý letný recept, ktorý je ľahko prispôsobiteľný podľa toho, aké druhy piva a klobásy máte radi. Môžete použiť tmavé pivo pre silnejšiu alebo svetlé pivo pre jemnejšiu chuť.

Ingrediencie na varenú klobásu v pive

Postup prípravy varenej klobásy v pive

Klobásy a cibuľu vložte do hrnca, pridajte pivo, soľ a korenie. Prikryte a nechajte variť na strednom ohni asi 20 minút. Potom klobásy opečte na grile aby získali chrumkavý povrch.

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Marináda z piva na grilované kuracie mäso

Pivo je skvelé na vytváranie chutných a jednoduchých marinád. Jednoducho zmiešajte pivo, sójovú omáčku, med, cesnak, korenie a nechajte kuracie mäso marinovať v tejto zmesi aspoň niekoľko hodín pred grilovaním.

Ingrediencie na marinádu z piva

Postup prípravy marinády z piva

V mise zmiešajte pivo, sójovú omáčku, med a cesnak. Pridajte kuracie mäso a nechajte marinovať 2-4 hodiny. Potom kuracie mäso opečte na grile.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Pivný chlieb

Pivný chlieb je jednoduchý na prípravu a je skvelou prílohou k akejkoľvek večeri. Pivo dodáva chlebu jemnú chuť a jeho oxid uhličitý pomáha pri kysnutí.

Ingrediencie na pivný chlieb

Postup prípravy pivného chleba

V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie, pridajte pivo a premiešajte, kým sa nevytvorí cesto. Cesto preložte do formy na chlieb a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 45 minút.

[sc name=“reklama_4″ ][/sc]

Pivné rezance

Pridanie piva do cesta pre rezance môže pridať novú úroveň chuti. Pivné rezance sú skvelým doplnkom k mnohým pokrmom, najmä keď sú podávané s omáčkou, ktorá dopĺňa chuť piva v rezancoch.

Ingrediencie na pivné rezance

Postup prípravy pivných rezancov

V mise zmiešajte všetky ingrediencie, kým sa nevytvorí pružné cesto. Vyvaľkajte ho na tenko a nakrájajte na rezance. Rezance varte vo vriacej osolenej vode 3-4 minúty.

Pivný koláč

Pre tých, ktorí milujú sladkosti, pivný koláč je jedinečným a chutným dezertom, ktorý určite zaujme vašich hostí. Pivo môže pomôcť vytvoriť vláčny a vlhký koláč s jedinečnou chuťou.

Ingrediencie na pivný koláč

Postup prípravy pivných rezancov

V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. Pridajte maslo, vajcia a pivo a premiešajte. Cesto preložte do formy na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180 stupňov Celzia asi 45-50 minút.

Pivo môže byť skvelým doplnkom k mnohým pokrmom a okrem toho je skvelým pomocníkom pri experimentovaní s novými chuťami v kuchyni. S týmito receptami a trochou kreativity môžete vytvoriť úžasné jedlá, ktoré zdôraznia jedinečnú chuť vášho obľúbeného piva. Nebojte sa v tomto lete vyskúšať niečo nové a začnite využívať pivo v kuchyni.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie