Preskočiť na obsah

Restovaná kuracia pečeň na cibuľke, gazdovský recept

Kurča je nepochybne jedným z najobľúbenejších mäsových pokrmov vo svete vďaka svojej všestrannosti a výraznej chuti. Zatiaľ čo sa časti, ako sú prsia alebo stehná vyskytujú na tanieroch po celom svete najčastejšie, existuje aj skrytý klenot – restovaná kuracia pečeň. Keď je najlepšia restovaná kuracia pečeň správne pripravená, ponúka nádhernú kombináciu jemnosti a hĺbkovej chuti, ktorá je často prekvapením pre mnohých.

Mnoho kultúr a kuchýň ocenilo hodnotu kuracej pečene a zahrnulo ju do svojich tradičných receptov, často zdôrazňujúc jej bohatý a zamatový charakter. Táto časť kurčaťa, ktorá sa môže zdať na prvý pohľad nenápadná, v skutočnosti ponúka bohaté gastronomické možnosti.

V našom recepte na restovanú kuraciu pečeň vás zoznámime s tým, ako tento mäsový poklad prepísať do hlavnej úlohy vo vašich kulinárskych dobrodružstvách. Predstavte si ako sa vynikajúca restovaná kuracia pečeň doslova rozpúšťa v ústach, obklopená aromatickými bylinkami a korením. Je to pokušenie, však? Poďme na to!

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na restovanú kuraciu pečeň

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy restovanej kuracej pečene

Krájanie

Pečeň opláchneme, osušíme papierovou utierkou, odblaníme a nakrájame na menšie kúsky.

Restovanie

Na panvici rozohrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do sklovita a pridáme kuraciu pečeň. Prisypeme mletú červenú papriku, čierne korenie a rascu. chvíľku restujeme a potom ju prikryjeme a dusíme asi 5 minút.

Podávanie

Odokryjeme, pridáme prelisovaný cesnak a posypeme majoránkou. Prilejeme víno (kto nepoužíva víno môže dať vývar alebo vodu). Restujeme, kým sa víno neodparí. Ak má pečeň málo šťavy pridáme vývar alebo vodu a restujeme, kým nebude pečeň mäkká. Pred vypnutím osolíme. Podávame s ryžou.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na restovanú kuraciu pečeň

Najčastejšie otázky o restovanej kuracej pečeni

Čo je restovaná kuracia pečeň?

Restovaná kuracia pečeň je jemne pripravený kus hydinového mäsa, ktorý sa obvykle praží, pečie alebo restuje na panvici na strednom ohni.

Akú chuť má kuracia pečeň?

Kuracia pečeň má jemnú, zamatovú chuť s hlbokými a bohatými tónmi, ktoré sú intenzívnejšie ako u bežného kurčacieho mäsa.

Ako viem, že je kuracia pečeň dostatočne upečená?

Pečeň by mala byť vnútri jemne ružová a šťavnatá. Príliš dlhé varenie môže spôsobiť, že bude suchá a tvrdá.

Môžem restovať pečeň na rôznych druhoch tukov?

Áno, môžete použiť maslo, olivový olej, kokosový tuk alebo ľubovoľný iný obľúbený tuk. Každý pridáva odlišný nádych chuti.

S akými prílohami sa restovaná kuracia pečeň najlepšie kombinuje?

Restovaná kuracia pečeň sa skvele hodí k pečeným zemiakom, ryži, dusenej zelenine alebo dokonca k chrumkavej bagete.

Ako môžem zlepšiť chuť kuracej pečene?

Marinovanie pečene v kombinácii byliniek a korenín môže zvýrazniť jej chuť. Tiež môžete experimentovať s omáčkami, ako je šalotková alebo vínová omáčka.

Je kuracia pečeň zdravá?

Áno, kuracia pečeň je výborným zdrojom bielkovín, železa a niekoľkých vitamínov, najmä vitamínu B12.

Aké sú potenciálne riziká konzumácie kuracej pečene?

Ako všetky orgánové mäso, aj kuracia pečeň môže obsahovať vyššie množstvo niektorých ťažkých kovov alebo iných kontaminantov. Dôležité je konzumovať ju v primeranom množstve a zabezpečiť, aby pochádzala z dobrých zdrojov.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie