Preskočiť na obsah

Najlepšie zapekané toasty, recept na plnené toasty

Zapekané plnené toasty sú modernou variáciou na klasické smažené sendviče, ktoré spájajú v sebe najlepšie z obidvoch svetov: chrumkavý povrch a lahodnú, bohatú náplň. Pripravované v toastovači, tieto toasty ponúkajú rovnomerne zapekanú textúru, vďaka čomu je každé sústo skutočným pôžitkom.

Základom výborných toastov je kvalitný chlieb. Či už uprednostňujete klasický toastový chlieb alebo rustikálnu bagetu kľúčom je, aby chlieb dokázal absorbovať a udržať náplň, a zároveň zachoval svoju křupavosť aj po zapekaní.

Náplne môžu byť rôznorodé a pestré. Recepty na toasty môžete rôzne kombinovať a pridávať ďalšie ingrediencie podľa chuti. Kým tradičná šunka a syr sú nesmrteľnou klasikou, existuje nespočet variácií. Od pikantnej chorizo s jalapeños, cez kura s bylinkami až po sladké kombinácie s ovocím či čokoládou – možnosti sú nekonečné.

Jednoduchý trik pre dokonalý zapekaný toast je natieranie vonkajšej strany chleba maslom. To mu dodá pri zapekaní tú správnu chrumkavosť a zlatistý odtieň. Samotné zapekanie trvá približne 3 až 5 minút, avšak doba môže závisieť od konkrétneho typu toastovača a hrúbky plátkov chleba.

Takže, ak hľadáte skvelý spôsob, ako oživiť obvyklý sendvič alebo ak máte chuť na niečo teplé a uspokojujúce, zapekané plnené toasty sú ideálnou voľbou pre všetkých maškrtníkov. Príjemné experimentovanie a dobrú chuť!

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na zapekané plnené toasty

[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy zapekaných plnených toastov

Príprava ingrediencií

Na 4 plátky chleba uložte plátok šunky, potom plátok syra, niekoľko krúžkov cibuľe (ak používate) a 2-3 plátky rajčiny. Podľa chuti môžete pridať trochu soli, korenia a byliniek.

Príprava toastov

Pokryte každý chlieb druhým plátkom toastového chleba.

Natieranie

Maslo natrite aj na vonkajšie strany každého toastu. To pomôže dosiahnuť krásnu zlatohnedú farbu pri zapekaní.

Opekanie

Toasty vložte do toastovača a pečte 2-3 minúty alebo kým nebudú toasty zlatohnedé.

Krájanie

Hotové toasty položte na krájaciu dosku a nechajte chvíľku vychladnúť, potom ich ostrým nožom prekrojte naprieč.

Podávanie

Podávajte ihneď, kým sú ešte horúce. Toasty môžete podávať samostatne alebo s obľúbeným dresingom, kyslou smotanou alebo kečupom.

[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Videorecept na zapekané plnené toasty

Najčastejšie otázky o zapekaných plnených toastoch

Čo sú zapekané plnené toasty?

Zapekané plnené toasty sú sendviče, často pripravené s rôznymi náplňami medzi dvoma plátkami chleba, ktoré sú potom zapečené v toastovači, aby boli vonku krehké a vnútri šťavnaté.

Aké náplne môžem použiť?

Možnosti sú takmer nekonečné! Obľúbené náplne zahŕňajú syr, šunku, paradajky, bazalku, kurča, tuniaka, vajíčka a mnoho iných ingrediencií.

Môžem použiť celozrnný chlieb?

Samozrejme! Celozrnný chlieb je vynikajúca a zdravšia alternatíva k bežnému bielemu chliebu. Zapekané toasty z neho budú mať bohatšiu chuť.

Akú panvicu alebo zariadenie by som mal použiť na zapekanie toastov?

Môžete použiť tradičnú rúru, toastovač alebo dokonca kontaktný gril. Každý spôsob ponúka mierne odlišný výsledok.

Je potrebné toast pred zapekaním potrieť maslom alebo olejom?

Nie je to nevyhnutné, ale potretie toastu maslom alebo olejom môže pridať dodatočnú chrumkavosť a chuť.

Ako dlho môžem skladovať zapekané toasty?

Po úplnom vychladnutí môžete toasty uložiť do chladničky v uzavretom obale alebo nádobe až na 2 dni. Pred podávaním ich znova zohrejte.

Môžem zapekané toasty zamraziť?

Áno, uistite sa, že sú úplne vychladnuté predtým, ako ich vložíte do mrazničky. Môžete ich skladovať v mrazničke až mesiac. Pred podávaním ich nechajte rozmraziť a potom znova zohrejte.

Môžem pridať omáčky alebo oblohu?

Samozrejme! Zapekané toasty sú skvelé s rôznymi omáčkami, ako sú kečup, horčica, majonéza alebo dokonca guacamole. Tiež môžete pridať čerstvé bylinky alebo iné obľúbené prísady na ozvláštnenie chute.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie