Tento recept na tekvicové curry s kuracími kúskami vás zavedie do sveta exotických chutí a vôní ázijskej kuchyne. Kombinácia kvalitného kuracieho mäsa, šťavnatej tekvice a bohatých korenistých chutí vytvorí pokrm, ktorý poteší vaše zmysly a zahreje vás v chladnejších dňoch.
Obsah
V tomto recepte sa stretávajú ingrediencie, ktoré tvoria harmóniu chutí a aróm. Kuracie mäso je základom tohto jednoduchého a no predsa bohatého jedla. Tekvica pridáva sladkastú chuť a výraznú farbu, čo spolu so zázvorom, cesnakom a cibuľou vytvára základ pre aromatický zážitok. Kokosové mlieko a korenie ako curry prášok a kurkuma pridávajú jedlu ďalší rozmer s exotickými tónmi. Mleté korenie je voliteľným prvkom pre tých, ktorí majú radi o niečo pikantnejšie chute. Olivový alebo kokosový olej zabezpečí dokonalú konzistenciu omáčky.
Pri príprave tohto jedla sa ponoríte do postupu, ktorý je jednoduchý a zároveň tvorí základ pre všetky jeho výnimočné chute. Začínate prudkým opekaním kuraťa, ktoré získava výraznú chuť vďaka koreniam a tekvici. Dusenie s kokosovým mliekom spôsobí, že kuracie kúsky sa stanú krásne mäkkými a omáčka prenikne do každého kúsku mäsa a tekvice. Posledným krokom je dochutenie podľa chuti soľou a mletým čiernym korením a ozdobenie čerstvým koriandrom, ktorý dodá jedlu sviežu a lahodnú chuť.
Tekvicové curry s kuracími kúskami je dokonale vyváženým jedlom, ktoré vás prenesie do ázijských krajín v každom jednom súste. Exotické ingrediencie spolu so zaujímavými korenistými prvkami vytvárajú chuťový zážitok, ktorý je nielen chutný, ale aj útulný a potešujúci. Táto jednoduchá a zároveň náročne komponovaná kombinácia je vhodná nielen pre gurmánov, ale pre každého, kto chce ochutnať niečo nové a nezabudnuteľné.
Dajte sa na cestu za novými chuťami a vyskúšajte túto receptúru, ktorá vám odhalí všetky tajomstvá tekvicového curry s kuracími kúskami.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na tekvicové curry s kuracími kúskami
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 300 g tekvice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kúsok zázvoru
- 400 ml kokosového mlieka
- 2 PL curry prášku (podľa chuti)
- 1 ČL kurkumy
- 1/2 ČL mletého červeného korenia (voliteľné, podľa chuti)
- soľ, mleté čierne korenie
- 2 PL olivového alebo kokosového oleja
- Čerstvý koriander na ozdobenie (voliteľné)
Postup prípravy tekvicového curry s kuracími kúskami
Restovanie
Na strednom ohni v hrnci alebo v hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme nasekanú cibuľu. Restujeme do sklovita. Pridáme pretlačený cesnak a nastrúhaný zázvor. Krátko orestujeme, aby sa uvoľnili arómy. Pridáme kuracie kúsky a opečieme ich zo všetkých strán do zlatista. Keď je mäso opečené, pridáme curry prášok, kurkumu a červené korenie. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky mäsa obalili korením.
Dusenie
Do panvice pridáme kocky tekvice a kokosové mlieko. Premiešame, zakryjeme a necháme dusiť na strednom ohni cca 20-25 minút, alebo kým tekvica nie je mäkká a mäso upečené.
Dochutenie a podávanie
Osolíme a okoreníme podľa chuti. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať trochu vody alebo kuracieho vývaru. Pred podávaním posypeme čerstvým nasekaným koriandrom.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na tekvicové curry s kuracími kúskami
Najčastejšie otázky o tekvicovom curry s kuracími kúskami
Môžem použiť iné druhy mäsa?
Áno, môžete experimentovať s inými druhmi mäsa podľa vašich preferencií. Hovädzie, bravčové alebo morčacie mäso môžu byť skvelou alternatívou.
Akú tekvicu by som mal použiť?
Pri tomto recepte môžete použiť rôzne druhy tekvice, ako napríklad hokkaido alebo muškátovú tekvicu. Dôležité je, aby bola zrelá a sladká.
Čo ak nemám kokosové mlieko?
Ak nemáte kokosové mlieko, môžete ho nahradiť smotanou alebo mliekom na varenie. Avšak kokosové mlieko dodá jedlu charakteristickú chuť a textúru.
Aké prílohy sa k tomuto jedlu hodia?
Tekvicové curry sa skvele hodí k ryži, basmati alebo jasmínovej. Môžete tiež podávať s čerstvým pečivom alebo plackami.
Môžem upraviť pikantnosť jedla?
Áno, množstvo a druhy korenín môžete prispôsobiť svojim preferenciám. Ak chcete jedlo menej pikantné, menej dajte menej curry a zázvoru.
Dá sa jedlo pripraviť vopred a zohriať?
Áno, tekvicové curry sa dá pripraviť vopred a zohriať pred podávaním. Skladujte ho v chladničke a ohrejte na miernom ohni, pričom môžete pridať trochu vody, aby omáčka nezhustla.
Môžem použiť sušené korenie namiesto čerstvého koriandra?
Áno, ak nemáte čerstvý koriander, môžete použiť sušený ale čerstvý koriander pridáva osviežujúcu arómu a chuť.
Toto kari je skrátka úžasné. Odporúčam vyskúšať!