Preskočiť na obsah

Čo s bielkami, 15 kreatívnych spôsobov využitia vaječných bielkov v kuchyni

Často sa stáva, že pri príprave receptov potrebujeme iba žĺtky a nevieme, čo s bielkami. Nevyhadzujte ich! Bielka sú výnimočne všestranná surovina, ktorú možno použiť v mnohých chutných a užitočných receptoch. V tomto článku vám ukážeme, ako efektívne využiť bielka a dopriať si niečo vynikajúce.

Vaječné bielka sú skvelým zdrojom bielkovín a dajú sa využiť na mnoho rôznych spôsobov v kuchyni. Vaječné bielka vedia dodať vášmu telu potrebné živiny. Tieto kreatívne spôsoby využitia vaječných bielkov vám pomôžu obohatiť váš jedálniček a poskytnú vám zdravé a výživné možnosti pre každý deň.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Bielka sú v kuchyni veľmi užitočné. Príležitostí, ako ich využiť, je skutočne mnoho, takže sa neobávajte experimentovať a objavovať nové chutné recepty.

Recepty s bielkami

Na záver, nezabudnite, že bielka môžu byť zamrazené na neskoršie použitie. Jednoducho ich nalejte do foriem na ľad a zamrazte. Potom môžete kocky presunúť do vrecúška a uložiť do mrazničky na neskoršie použitie. Nezabudnite, že pre väčšinu receptov stačí jedna kocka ako ekvivalent jedného bielka.

[sc name=“reklama_4″ ][/sc]

Video recept

Najčastejšie otázky

Čo môžem robiť s prebytočnými bielkami?

Existuje množstvo receptov, ktoré vyžadujú iba bielka. Môžete ich použiť na prípravu meringue, macarónov, omelety z bielok, koláča Angel Food Cake alebo dokonca niektorých druhov koktailov. Bielka tiež môžete zamraziť pre neskoršie použitie.

Ako dlho môžem skladovať bielka?

Bielka môžete bezpečne skladovať v chladničke až 2 týždne. Ak ich neplánujete použiť v tomto časovom rámci, môžete ich zamraziť a vydržia vám až rok.

Môžem zamraziť bielka?

Áno, bielka môžete zamraziť na neskoršie použitie. Jednoducho ich nalejte do foriem na ľad a keď sú úplne zamrznuté, presuňte kocky do mrazuvzdorného vrecúška. Každá kocka zvyčajne predstavuje približne jedno bielko.

Ako môžem použiť bielka v koktailoch?

Bielka môžu byť použité v niektorých koktailoch, aby pridali krémovú konzistenciu a bohatú penu. Sú kľúčovou súčasťou niektorých tradičných koktailov, ako sú Pisco Sour alebo Whiskey Sour.

Môžem nahradiť bielka v receptoch?

To závisí od receptu. Bielka zohrávajú kľúčovú úlohu pri dodávaní štruktúry a objemu v niektorých receptoch, ako sú meringue alebo Angel Food Cake. Ak hľadáte vegánske alternatívy, môžete vyskúšať akvafaba (vodou namočené strukoviny), ktorá má podobné vlastnosti.

Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Skip to content